Beograd Magazin

Crni dan u Beogradu – za samo 26 sati osam ljudi poginulo u tri požara

pozar
Arhiva/Ilustracija

Proteklog vikenda dogodila su se tri stravična požara u Beogradu, u kojima je život izgubilo čak osam ljudi. Sva tri požara dogodila su se za svega 26 sati.

Novi Beograd

Prvi požar izbio je na sedmom spratu jedne zgrade na Novom Beograu u subotu rano ujutru. Prema još uvek nepotvrđenim informacijama požar je izazvala neugašena cigareta, ali tačne okolnosti utvrdiće dalja istraga.

Vatra se munjevitom brzom proširila sa sedmog na osmi, deveti i deseti sprat zgrade, tako što je eksplodirala plinska boca na terasi jednog od stanova.

U ovom požaru život je izgubilo šest osoba, od kojih jedna još uvek nije identifikovana, jer je telo potpuno ugljenisano. Još šest osoba je zadobilo opekotine težeg stepena i oni su zbrinuti na VMA i u Urgentnom centru.

Na sutbijanju ovog požara radilo je deset vatrogasnih ekipa, odnosno 30 vatrogasaca.

Sremčica – Ulica porodice Nešić

Istog dana, nešto pre ponoći izbio je još jedan požar i to u Sremčici, u ulici porodice Nešić. U ovom plamenu izgoreo je pomoćni objekat, a po obuzdavanju vatre pronađeno je nažalost još jedno beživotno telo.

Sremčica – Školska ulica

Već sledećeg dana ujutru, dogodio se i treći tragičan slučaj. Zapalio se mali stambeni objekat od oko 20 metara kvadratnih. U tom skučenom prostoru, pronađena je i osma žrtva jezivih požara koji su zadesili prestonicu u samo 26 sati.

Izvor: Blic

Nije smrt nikada daleko od života, niti mučenje nemoćnih od uživanja nezainteresovanih

Ana Marković

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

38 Shares
Share via
Copy link