Srbija Vesti

Trbović: Stefanović čuvao leđa Dijane Hrkalović, MUP je napustila zbog akcije DEA

Unutrašnja previranja u Srpskoj naprednoj stranci eskalirala su žrtvovanjem prvo Dijane Hrkalović, a onda i Nebojše Stefanovića. Kako bi svima pokazali da niko, pa ni visoki funkcioneri SNS-a, nisu zaštićeni, već mesecima se malo po malo otkrivaju detalji rada Nebojše Stefanovića.

Bivši inspektor unutrašnje kontrole ministarstva unutrašnjih poslova Srbije (MUP) Nebojša Trbović izjavio je da je bivša državna sekretarka tog ministarstva Dijana Hrkalović “moć vukla od ministra Nebojše Stefanovića”.

„To je bilo jasno kao dan: ona formalno nema nikava ovlašćenja, ali ako joj se zameriš, ona ode kod ministra Stefanovića i kaže mu ‘ovog pošalji u Lazrevac’. I Stefanović to uradi. Vrlo jednostavno“, rekao je Trbović, za novi broj nedeljnika Vreme, govoreći o usponu i padu Hrkalović.

Kako je objasni, prvi put je čuo za Hrkalović kada je formirana radna grupa za načelnika Uprave kriminalističke policije Rodoljuba Milovića povodom čuvene afere „Papaja“.

Prema njegovim rečima, ona je kao zamenica šefa kabineta (Stefanovića) bila šef te radne grupe, što je „neverovatno pošto bi šef kabineta trebalo da se bavi administrativnim pitanjima i organizacijom rada samog kabineta“.

„Recimo, načelnik Uprave kriminalističke policije Rodoljub Milović je mogao da kaže Hrkalovićevoj ‘je li, bre, ko si ti da mi postavljaš pitanja’, ali nije. Naime, znao je da iza nje stoji ministar Nebojša Stefanović i da ako to uradi može da završi kao operativac u Barajevu“, rekao je Trbović.

Govoreći o navijačima, on je rekao da se njima bavi gradski SUP, Odeljenje za javni red i mir, koji obezbeđuju utakmice.

„Veljko Belivuk je izazvao našu pažnju kad se pojavio Nenad Vučković Vučko. Za njega smo znali da je pripadnik Vojske i da je često viđan na tribini Partizana. Počeli smo da se raspitujemo o Vučkoviću neformalno, tražeći prilikom njegovog raspoređivanja u Žandarmeriju da se izvrše određene bezbednosne provere. Međutim, on je došao bez ikakvih provera iako prelazi iz jednog u drugi državni organ. Uglavnom, prešao je u MUP i to ni manje ni više nego za zamenika komandanta Žandarmerije, upravo one jedince koja obezbeđuje utakmice“, rekao je Trbović.

Kako je rekao, „pričalo se da je Hrkalović u intimnoj vezi sa njim i ono što smo mi znali da je ona za Vučkovića želela da obezbedi bolje radno mesto, veću platu, međutim, kasnije se ispostavilo da ih spajaju i neke druge veze sem emotivnih“.

On veruje da je na njen odlazak uticala DEA „koja ima svoje operativce i tajne islednike u Beogradu“.

„U tom svom radu, DEA je došla do dokaza o kontaktima Dijane Hrkalović sa određenim narko-grupama i o tome su obavestili naše organe. Tog istog trenutka ona napušta MUP. Vučić ćuti, a jedini joj Stefanović zahvaljuje na dotadašnjem radu. Ona se očigledno nečim zamerila lično Aleksandru Vučiću. Da li su to ovi prisluškivani razgovori ili nešto drugo ne znam, ali to je činjenca“, rekao je Trbović.

Na pitanje o Odeljenju za poslove bezbenosti, od 2014, on je rekao da su tajno praćeni novinari i političari, „između ostalih i iz Srpske napredne stranke, a pratili su, recimo i Vojislava Šešelja kad je došao iz Haga“.

On je rekao da su od novinara pratili „Svetu Marjanovića kada je došao za savetnika Zorane Mihajlović, tada ministarke saobraćaja, Milinka Veličkovića sa Megatrenda, novinarku Svetlanu Vojinović, između ostalih, kao i da možemo da nagađamo ko je sve praćen i prisluškivan jer su kasnije svi ti diskovi fizički uništeni“, prenosi N1.

Kako je objasnio, kada se u javnosti pojavila informacija da je Stefanović plagirao svoj doktorat, pala je sumnja da je Veličković mogao da to iznese u javnost i „dat je nalog da se nad njim vrši nadzor“.

Ti izveštaji su, kako je naveo, dostavljani Dijani Hrkalović i Ivanu Ristiću, šefu kabineta ministra Stefanovića.

Papićev advokat zahteva saslušanje Nebojše Stefanovića i Dejana Kovačevića

OGLAS

PARTNERI SAJTA


212 Shares
212 Shares
Share via
Copy link