Magazin Srbija

Papićev advokat zahteva saslušanje Nebojše Stefanovića i Dejana Kovačevića

Branilac bivšeg zamenika načelnika SBPOK-a Gorana Papića Branislav Tapušković predložio je da se pred tužiocem izjasni tadašnji vrh MUP-a i da se u okviru istrage protiv njegovog klijenta ispitaju tadašnji minister unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević.

Goran Papić je istakao da je postupao po nalozima ministra Nebojše Stefanovića, i da nije počinio krivično delo zloupotrebe službenog položaja koje mu se stavlja na teret, piše Danas.

On je pred tužiocem istakao da ga je u aprilu 2020. telefonom zvao Stefanović i objasnio mu da će biti saslušan Marko Miljković, čovek koji se trenutno nalazi u pritvoru pod sumnjom da je zajedno sa Veljkom Belivukom počinio najmanje tri ubistva, kao i niz drugih krivičnih dela.

Stefanović je, pričao je Papić, tada tražio da SBPOK sasluša Miljkovića, da to urade profesionalno i efikasno i da zapisnike sa saslušanja dostave nadležnom tužiocu.

Tog 15. aprila, Papića je ponovo zvao Stefanović ljut zbog toga što se Miljković već pet sati nalazi u Policijskoj upravi Beograd, a još uvek nije saslušan u SBPOK-u.

Kako je Papić ispričao na saslušanju, on je postupajući po nalogu ministra organizovao da se Miljković doveze u SBPOK, gde je saslušan u svojstvu građanina, a potom vraćen u PU Beograd. On je naglasio da tokom tih razgovora ministar Stefanović nikakav automobil nije spominjao, kao ni on sam u razgovorima sa rukovodiocima PU Beograd.

Papić se sumnjiči da je počinio krivično delo zloupotreba položaja naloživši da se Miljkoviću vrati oduzeti automobil. Kako je njegov advokat ranije rekao Danasu, Papić nije imao ni ovlašćenja da naredi da se Miljkoviću vrati automobil, dodajući da se iznad njega u hijerarhiji nalazilo četiri osobe. Papiću je nedavno određen pritvor do 30 dana.

Papić rekao da je sve radio po nalogu Nebojše Stefanovića. Pa gde je on onda na saslušanju?!

27 Shares
Share via
Copy link