Balkan Vesti

Tramp: Bilo je dirljivo gledati kako se Vučić i Hoti grle u Ovalnoj sobi

vucic tramp hoti
Foto: AP

Predsednik SAD Donald Tramp se u okviru kampanje za predsedničke izbore u novembru, svojim pristalicama ponovo pohvalio sporazumom koji su Beograd i Priština početkom meseca postigli u Vašingtonu.

“Rekao sam vam priču pre neki dan. Kosovo i Srbija su se ubijali godinama. Jednostavno su se ubijali. Ne slažu se. Poput Izraela i Palestinaca. Rekao sam im, zašto se tučete i ubijate jedni druge? Oni imaju mnogo razlika, uključujući verske razlike. Rekao sam im, šta radite to? Mi trgujemo sa obe strane, dakle imamo izvesnu moć. Rekao sam im, slušajte, hajde da napravimo sporazum, hajde da stvorimo ekonomski mir, samim tim i mir. Došli su u moju kancelariju, u Ovalnu sobu da potpišu. Grlili su se, bilo je lepo videti ih. Spasili smo mnogo života”, rekao je Tramp na predizbornom skupu u Pensilvaniji, a prenosi KoSSev.

A kako je bilo u Beloj kući, pogledajte na videu ispod.

Kampanja za američkog predsednika se zahuktava, a Donald Tramp svojim biračima objašnjava svoje velike zasluge. Među njima predstavlja i to da donosi mir u svetu, zbog čega je dvostruko nominovan za Nobelovu nagradu za mir, i to zajedno sa kosovskom i srpskom vladom.

„I rekao sam to mojoj sjajnoj Prvoj dami, vašoj Prvoj dami, Melaniji i kazao joj, Prva damo, gledaću TV večeras ranije, doći ću kući ranije. Da vam kažem, 06:30 je vrlo rano. Ja ostajem do kasno. Doći ću kući rano, pokazaću ti kakav sam sjajan posao uradio. Nominovan sam za Nobelovu nagradu za mir„, ponovio je ranije poruke i u svom noćašnjem predizbornom govoru.

Objasnio je da zaraćene strane u svetskim sukobima sada dolaze kod američkog predsednika i traže da SAD posreduju u mirovnim procesima.

Za to vreme u Beogradu predsednik Srbije kaže da Srbi na Severu vole Trampa, pa su zbog toga jezeru Gazivode, posle skoro pola veka, nadenuli novo ime – Trampovo jezero, a Brnjačkom mostu – Trampov most, dok je i kosovski premijer Avdulah Hoti u Prištini odobrio „Grenelovu inicijativu“. Sam Grenel oduševljeno je delio slike sa jezera i ponovio da je to rekao u šali.

„Oba lidera su skočila i rekla, meni je to u redu, hajde da ga nazovemo Jezero Tramp“, kazao je Grenel u intervjuu za JSL.

Jezero Gazivode od sada se zove Jezero Tramp

PARTNERI SAJTA


30 Shares
Share via
Copy link