Magazin

Jezero Gazivode od sada se zove Jezero Tramp

jezero tramp
Naslovna strana "Gazeta Ekspress"

Specijalni američki izaslanik za pregovore između Srbije i Kosova, Ričard Grenel, na Tviteru je objavio da će jezero Gazivode ubuduće nositi naziv po aktuelnom predsedniku Amerike Donaldu Trampu.

„Kako nazvati jezero koje za Kosovo i Srbiju predstavlja ozbiljnu prepreku uprkos kompromisu koji su osmislile SAD za pokretanje studije o izvodljivosti radi stvaranja radnih mesta i više energije za region… pa su se obe strane složile s novim imenom: Jezero Tramp“, napisao je Grenel na Tviteru.

Američki diplomata koji je juče posetio jezero Gazivode uz objavu je postavio i fotografijre jezera sa natpisom „Jezero Tramp“ i linkom na tekst objavljen u jučerašnjoj Gazeti ekspres, prenosi Danas.

Beogradski mediji prethodno su objavili fotografije jezera Gazivode, brane i mosta sa transparentom na engleskom jeziku „Predsedniče Tramp, kosovski Srbi zahvaljuju Vam na tome što donosite mir“.

Vučić i Hoti su juče u Vašingtonu u prisustvu Trampa potpisali sporazum nazvan „Ekonomska normalizacija“ koji ima dve verzije s razlikom u poslednjoj tački, dok je ostali tekst identičan.

Dokumentom koji su Srbija i Kosovo potpisali 4. septembra u Vašingtonu o normalizaciji ekonomskih odnosa predviđa se, pored drugog, izvođenje studije o izvodljivosti podele energetskih resursa jezera Gazivode.

Ko je naljutio Grenela? Ne znam da li možete da nađete Srbiju i Kosovo na mapi (VIDEO)

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


288 Shares
288 Shares
Share via
Copy link