Koronavirus Magazin

Tramp: Ne bojte se Covida-19 i ne dopustite da vam upravlja životom

Donald Tramp
Foto: Al Drago/Bloomberg/Via Getty Images

Prvi čovek Sjedinjenih Američkih Država, Donald Tramp, otpušten je iz vojne bolnice “Volter Rid” kod Vašingtona, gde se lečio od koronavirusa.

Nakon što je helikopterom sleteo u dvorište Bele kuće Tramp (74) je noseći belu hiruršku masku podigao palac gore i mahnuo novinarima. Nakon što se stepenicama popeo na južni trem Bele kuće, skinuo je masku i pozirao za fotografisanje i snimanje, takođe uz podizanje palčeva i mahanje.

Ranije, dok je napuštao vojnu bolnicu, na novinarsko pitanje o tome koliko je ljudi u Beloj kući zaraženo virusom korona odgovorio je: “Puno vam hvala.”

Tramp je u petak objavio da je zaražen koronom i kasnije tog dana prebačen je u vojnu bolnicu, dok je u ponedeljak najavio da će u 18:30 časova po lokalnom vremenu napustiti bolnicu, pri čemu je građanima poručio da se ne boje Covida-19.

“U 18:30 časova izlazim iz sjajne bolnice ‘Volter Rid’. Osećam se jako dobro! Ne bojte se Covida-19. Ne dopustite da vam upravlja životom. Pod Trampovom administracijom razvili smo odlične lekove i stekli odlična znanja. Osećam se bolje nego pre 20 godina”, napisao je Tramp na Tviteru, prenosi 021.

Inače, osim Trampa, virus ima i njegova supruga Melanija, bliska savetnica Houp Hiks i nekoliko drugih članova njegove ekipe, kao i portparolka Kejli Mekenani.

Kako je Trampov medicinski tim rekao novinarima ispred bolnice, američki predsednik u poslednja više od 72 sata nije imao temperaturu, a nivo kiseonika u organizmu mu je normalan. Međutim, lekari su odbili da odgovore na pitanja o bilo kakvim posledicama koju bi bolest mogla imati po Trampova pluća, ili pak da otkriju kada je poslednji put bio negativan na Covid-19.

Tim je samo otkrio da je američki predsednik poslednjih dana dva puta dobio dodatni kiseonik.

Jezero Gazivode od sada se zove Jezero Tramp

Dragana Krstić

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Lako je njemu da se pravi pametan, prosecan Amer ne moze sebi da priusti ni prosecnu medicinsku negu a ovog je lecila citava elitna vojna bolnica.

137 Shares
137 Shares
Share via
Copy link