Koronavirus Svet

Donald i Melanija Tramp oboleli od koronavirusa

Predsednik SAD Donald Tramp
Foto: Epa/Stefani Rejnolds/Pool

Predsednik SAD Donald Tramp i njegova supruga Melanija testirani su pozitivno na virus korona.

Tramp je tu informaciju objavio na svom Tviter profilu.

Kako je dodao, ide u karantin.

I Melanija se oglasila na Tviteru i rekla da ide u karantin, da se oseća dobro i da je otkazala sve planirane obaveze.

Houp Hiks, savetnica Trampa, pozitivna je na virus korona, ranije je potvrdio predsednik, dodajući da je i on testiran i da ide u karantin.

Hiks redovno putuje predsednikom službenim avionom, a zajedno s ostalim višim pomoćnicima u utorak ga je pratila u Ohajo na prvu predizbornu debatu i u sredu na skup u Minesoti.

“Testirana je pozitivno”, rekao je Tramp u intervjuu za Foks njuz. “Provodim puno vremena sa Houp, kao i prva dama. I ona je neverovatna”, rekao je za Foks njuz, a preneo 021.

Predsednik, koji se redovno testira, poslednjih nedelja je imao gust raspored putovanja širom SAD-a, održavajući uoči predsedničkih izbora 3. novembra skupove s hiljadama ljudi, uprkos upozorenjima zdravstvenih radnika.

Tramp je naišao na oštre kritike zbog svog odgovora na pandemiju koja je samo u Sjedinjenim Državama ubila više od 200.000 ljudi. No on svoje upravljanje krizom hvali.

Demokratski kandidat za predsednika Džo Bajden oštro je kritikovao Trampa jer nema jasan nacionalni plan za rešavanje pandemije. Bajden, bivši potpredsednik koji vodi u nacionalnim anketama, nosi masku i izbegava velike skupove.

Tramp i njegovo osoblje redovno ne nose maske i često kritikuje ljude koji ih nose.

Jezero Gazivode od sada se zove Jezero Tramp

29 Shares
Share via
Copy link