Moda Top 10

TOP 5 modela farmerki za proleće/leto 2019. koje jednostavno morate imati

Pred svaku sezonu kreatori lansiraju nove modele farmerki raznih krojeva i boja, a najbolje od svega je to što svaka žena u mnoštvu trendi komada može odabrati ono što joj najviše odgovara. I ove godine u igri su iscepane farmerke (upkos naporima da se “puste niz vodu”), u trendu je visok struk, mada su manekenke na revijama šetale i “plitke” modele, preferiraju se široke, ali nose se i one ravno krojene, čak i uske kao helanke.

No, to ne znači da ne postoji “diktat”. Još kako!

Farmerke su odevni komad za sva vremena. Nesumnjivi pobednik vremena, farke mogu da se nose u svim godišnjim dobima i gotovo u svim prilikama. Modeli varijaju od elegantnih i klasičnih,  do sportskih i šik. Mi smo odabrali 5 trenutno najlepših.

“Isprani” džins

izbeljene 1

Farmerice koje deluju iznošeno i izbledelo deo su ovogodišnjih kolekcija najpoznatijih kreatora Stelle McCartney, Balenciage, Givenshyja…

izbeljene

Pomoću specijalne tehnologije beljenja posvetljavaju se na uobičajenim, “strateškim” mestima, ili se pak dezeniraju, a izbledelim delovima ponekad se dodaje i boja (takozvani tye-dye efekat).

Kontrastni umeci, vez i aplikacije

Denim svetlije ili tamnije boje, koža i dezenirani materijali veliki su hit, a ušivaju se sa strane, spreda ili asimetrično (na jednoj od poslednjih Lagerfeldovih revija mogle su se videti uzane trake duž bokova i nogavica s njegovim logoom), i pravo su osveženje za klasične modele farmerica.

kontrastni umeci

To važi i za vezene detalje koji, kao i zanimljive aplikacije u vidu etno motiva, mogu da se naprave i u kućnoj radinosti. Svaka baka će rado ubaciti vez na farmerke svoje “lude unuke”, a neće se buniti ni ako treba zašiti neku lepu tkaninu na džep ili nogavice…

kontrastni umeci vez

Zavrnute nogavice, froncle…

zavrnute nogavice

 

Nogavice ove sezone nikako ne treba skraćivati, odnosno prilagođavati visini jer su, kada se zavrnu – jedan od najjačih trendova za proleće/leto 2019. Štaviše, dobro bi bilo da, ako je moguće,budu zavrnute čak do kolena jer će farmerke u tom slučaju, delovati još zanimljivije.

Naj-trendi nakit za proleće/leto 2019.

froncle

Zavrnute nogavice najbolje je upariti s muškom košuljom ili kimono jaknicom do polovine butina. Za one koji ipak žele da skrate svoje farmerice, evo poruke kreatora – uzmite makaze u ruke, sami isecite koliko mislite da treba i ni slučajno ih nemojte porubljivati, već gledajte da na krajevima visi što više konaca.

To je ove godine veliki hit!

… i Simon Cowell style

simon cowell style

Ako nogavice pokrivaju cipele, ništa zato, ostavite ih tako. Nemilosrdni Simon Cowell ima debeo razlog za to – predugačkim pantalonama sakriva štikle koje mu dodaju nekoliko centimetara, ali ove godine će glavna zvezda X faktora konačno moći da kaže da je u trendu…

Naime, farmerice preko cipela ultimativni su must have, a uz njih su naravno, obavezne visoke potpetice. Najbolji efekat postiže se ukoliko se takve pantalone nose sa sakoom “ojačanih” ramena ili asimetričnim topom.

Tatine pantalone

tatine pantalone 3

Ove godine nema sputavanja pokreta, sve je udobno i komotno, da komotnije ne može biti. Farmerke koje su nekoliko brojeva veće, ili pak vrećasti modeli (sa sve visokim strukom!), važe za must have sezone.

Kombinuju se s laganom jaknicom širokih ramena, asimetričnom svilenom tunikom, čizmama sa zašiljenim prstima ili sandalama s visokom petom.

tatine pantalone 2

 

Naravno, tu je i pojas od džinsa, mada dolazi u obzir i kožni kaiš s brutalnom metalnom kopčom.

Modni mag Karl Lagerfeld svojevremeno je otkrio tajnu savršenog stajlinga: “Ne morate imati skupe komade, dovoljno je da izaberete dobre farnerice i majicu. To će, uz negovanu kožu i kosu, učiniti da izgledate kao milion dolara”.

Denim je, dakle, uvek in, ali to, naravno, ne znači da nije podložan promenama. Pred svaku sezonu kreatori lansiraju nove modele farmerki raznih krojeva i boja, a najbolje od svega je to što svaka žena u mnoštvu trendi komada može odabrati ono što joj najviše odgovara.

TOP 8 modela haljina za proleće/leto 2019.

Angelina Čakširan

Novinarka, reporterka koja za 40 godina karijere uvek stiže tamo gde drugi nisu ni pomišljali da može da stigne. I uvek donese najluđe priče, sa jednakom energijom i zanosom. Više puta nagrađivana. Doživotno rokenrol!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
124 Shares
124 Shares
Share via
Copy link