Magazin Srbija

Toma Mona brzo ušao u fazon: “Jedan građanin Srbije, nažalost u odori sveštenika…”

Novi ministar saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije, a doskorašnji vlasnik prodavnica cipela i tašni, optužio je na društvenim mrežama vladiku Grigorija da je Božić iskoristio za svoj lični marketing i promociju moguće kandidature za predsednika Srbije.

Ministar nije direktno promenuo vladikino ime, ali je više nego jasno na koga je mislio.

“Božić, praznik duhovnosti, jedan građanin Srbije (nažalost) u odori sveštenika iskoristio je za najbestidniji lični marketing, najavu formiranja stranke i moguću kandidaturu ni manje ni više nego za predsednika #Srbija Pošto je imao smrtni slučaj u porodici, ovde ću stati. Zasad” napisao je Momirović na svom Twitter nalogu, a preneo portal Nova.

Vladika diseldorfski i nemački Grigorije izjavio je u intervju za Pregleda dana Newsmax Adria da ima plan da okupi što više mladih ljudi koji su spremni da se žrtvuju za Srbiju kako bi napravili sistem u kome ništa neće zavisiti od jednog čoveka.

“Ne postoji nijedan čovek koji može da bude spasitelj, potrebno je napraviti sistem da ne bismo svaki put ponovo tražili nekog spasitelja” naveo je vladika.

Na pitanje da li to znači da treba da očekujemo njegovo aktivno uključivanje u srpsku politiku i gde će naći tih 30 mladih ljudi, vladika Grigorije je rekao da ih je već našao, ali da neće izneti svoj plan jer bi to bilo neozbiljno.

Grigorije: Neki iz crkve svesno odbijali savete lekara, ali ne i povlašćeni tretman pri lečenju

144 Shares
144 Shares
Share via
Copy link