Magazin

Toma Mona u filmu „Uvuci se muški“ kaže da će ga istorija zapamtiti i apsolutno je u pravu

toma-mona-poltron
Foto: Nova

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović koristi svaku priliku da pokaže koliko je on zapravo sjajan izbor za rukovodeću poziciju i da se dodvori predsedniku Srbije Aleksandaru Vučiću.

U svom „istorijskom“ govoru prilikom obilaska radova na deonici autoputa “Miloš Veliki” od Preljine do Požege ispričao je Momirović svašta – od toga da su svi koji ih kude zlice do toga da će ih istorija pamtiti po svemu što daju ovoj Srbiji, a sve je počeo ustaljenim odavanjem počasti Vučiću.

Ministar Momirović je na krajnje bizaran način započeo odu zahvalnosti predsedniku Srbije:

“Ako neko ko nas ne podržava nije spreman da to pohvali, mora da zapamti da će istorija to pamtiti i da istorija neće moći da ćuti pred situacijom u kojoj se sad nalazimo i pred infrastrukturnim projektima koje sad sprovodimo”, ukorio je ministar sve one, pretpostavljamo iz opozicije, koji nalaze manu radu i pregalaštvu državnih struktura, piše Nova.

A onda se bacio na dobro poznat teren, govor posvećen Vučiću, u kome se meša divljenje, izvinjenje i sve ono što ministar od milošte znan i kao Toma Mona praktikuje neko vreme:

“Ja se izvinjavam, gospodine predsedniče, što jednom ministru izabranom od strane parlamenta toliko dajem za pravo da pred vama koji ste neposredno izabrani i koji ste vrhovni komandant naših oružanih snaga (?!) i koji ste našli svoje vreme da dođete, obiđete ove radove, dodatno pritisnete i nas kao članove Vlade i naše izvođače, što za nas ume da bude, ne mogu da kažem neprijatno, ali je teško, nije to mali pritisak, to nam svima podiže tenziju. Mi zaista dajemo sve od sebe, svake nedelje imamo sastanke ovde da bismo ovu najtežu deonicu razvili, ali ono na čemu mi sada radimo i ovde, i u Vojvodini, i u Istočnoj Srbiji, to ova zemlja nije videla nikad u svojoj istoriji. I ja sam uveren da će svi to videti, a ono što zaista nama svima i pred nama i pred građanima podiže nivo obaveze, istorija će ovo zapamtiti i istorija neće moći da ćuti”, epski je trijumfovao Tomislav Momirović.

Ovaj govor kao da mu je pripremao ministarski kolega Aleksandar Vulin ili je samo Toma Mona odlučio da iskoristi najbolji recept za prepoznatljivost po budalaštinama.

Od početka svog mandata ministar Momirović ne propušta priliku da dokaže svoju lojalnost, ljubav i poštovanje predsedniku Srbije.

Podsetimo, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je da je njegov odnosa sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić obeležen velikim poverenjem i poštovanjem, kao i da je potpuno posvećen svojim zaduženjima.

Novi ministar rođen je 17.10. 1983. godine u Beogradu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, kako je sam pričao bila je to subota, a već u ponedeljak je počeo da radi u porodičnoj kompaniji “Mona”.

Samo što su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić objavili imena novih ministara, nakon sednice Predsedništva SNS, Momirović se oglasio na Tviteru i izjavio da mu je čast da prihvati ponudu.

Vučić je definitivno uvek u pravu, ako se pitaju njegovi ministri. Vodeći se primerom najvrednijeg i najpožrtvovanijeg međ svima, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović radi i po 18 sati dnevno za Srbiju i priznaje da su sve zamerke Aleksandara Vučića na rad ministara uvek na mestu.

Pored svega, poslednjih meseci je i pravi hit svojim nesretnim pokušajima da odglumi Vučića pred „potčinjenima“ i definitivno će ostati upamćen u istoriji makar po količini nervoznih psovki koje je u stanju da izgovori za jedan minut. 

Toma Mona, ministar Praziluković, psuje radnike i dežurnog referenta za iživljavanje Zorana Drobnjaka

OGLAS

820 Shares
820 Shares
Share via
Copy link