Magazin

Toma Mona apeluje da ne pretrčavate prugu Beograd – Novi Sad, mnogo brzi voz

toma mona, alek i danilo
Printscreen

Ministar za infrastrukturu, saobraćaj i građevinarstvo Tomislav Momirović apelovao je na stanovništvo da ne pretrčava prugu Beograd – Novi Sad jer će od 15. januara ovuda ići voz brzinom od 200 kilometara na sat.

Iako je ovo medijsko upozorenje deo javnosti ocenio kao „bezobrazluk“, mora se priznati da naš narod često ima običaj da železničke saobraćajnice prelazi na mestima gde je to strogo zabranjeno.

Voz koji više ne ide brzinom od 50 kilometara na sat i koji ne možemo izbeći ako ga vidimo na 100 metara udaljenosti sada će zaista biti opasnost za pojedince koji su sigurni u sopstvenu procenu pri prelasku pruge.

– Ovi vozovi idu 200 na sat, molim vas i apelujem na sve ljude da ne pretrčavaju prugu, ovo više nije ona železnica, ovi vozovi idu 200 kilometara na čas i kazne će biti jako velike – kazao je Momirović.

S obzirom kako nam stanovništvo svakodnevno gine u saobraćajnim nesrećama, ovaj apel možda i ne treba shvatiti neozbiljno kao neke prethodne izjave ministra pod nadimkom Toma Mona.

Pružni prelazi su takođe odnosili mnogobrojne živote, a zbog modernizacije železnice na ovoj relaciji vreme za izbegavanje tragedije višestruko se skraćuje, pa stoga valja biti oprezan i bezbednost stavljati na prvo mesto.

Toma Mona je skontao suštinu referendumskog pitanja: Imamo političku podršku da zaustavimo politički pritisak

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

61 Shares
Share via
Copy link