Srbija Vesti

Krvava proslava titule: Masovna tuča Delija, Grobara i policije, 130 uhapšenih

sardine
Foto: Tviter / Srđan Dragojević

Tokom sinoćne proslave četrvrte vezane titule šampiona Srbije u fudbalu navijači Crvene Zvezde napravili su potpuni haos kod Beton hale. Dva ugostiteljska objekta potpuno su demolirana, uhapšeno je više od 130 osoba, više njih je lakše, a jedan je i teže povređen u tuči koja je izbila na šetalištu kod Brankovog mosta.

Prema za sada nepotvrđenim informacijama, do tuče je došlo kada se jedna grupa Zvezdinih navijača sukobila sa obezbeđenjem jednog kafića koje su činili navijači Partizana. Nastala je ogromna tuča, a povređeni su i pripadnici policije koji su bili u civilu među razjarenom masom jer su, navodno, Zvezdini navijači mislili da se radi takođe o navijačima najljućeg rivala.

Mediji prenose da su policajci nakon incidenta rekli da su navijači Zvezde počeli da ih tuku jer su pomislili da se radi o Grobarima, a kada su im policajci rekli da nisu navijači već pripadnici MUP-a, masa je počela još više da ih bije.

sardine 2
Foto: Nova.rs

Nakon intervencije policije na lice mesta došao je i ministar Aleksandar Vulin, koji je pohvalio reakciju policije, a usput je oštro osudio ponašanje navijača u Beogradu.

– Ovo se više neće tolerisati, ovo se nikada više neće desiti. Ovaj ološ koji je obrukao i naš grad i Crvenu zvezdu i proslavu, ne zaslužuje ništa osim da bude najoštrije kažnjen. Policija je dobro uradila svoj posao, a naredni potezi su u rukama pravosuđa – izjavio je Vulin za RTS.

Tokom proslave i kasnije tuče navijači novog-starog šampiona Srbije ostavili su za sobom ogromne količine đubreta, te je fudbalski klub organizovao čišćenje i upriličio poklone radnicima Gradske čistoće.

fudbal-fk-crvena-zvezda-slavlje-navijaci-13-815x458
Foto: ATA images

Danima se po društvenim mrežama najavljivala proslava podno Kalemegdana, gde je planirana bakljada kojom bi navijači pozdravili igrače koji su kruzirali rekom i otpozdravljali fanovima.

Dok Terzić drži Vučićeve slike na zidu, “najglasniji” navijači u Evropi urlaju ćutnjom

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

366 Shares
366 Shares
Share via
Copy link