Novi Sad

Ko će dobiti tender za radove u centru Novog Sada vredne 315 miliona dinara?

Tender za izvođenje radova na uređenju Pozorišnog trga u vrednosti od 315 miliona dinara ponovo je raspisan pošto je jedina ponuda pristigla na prvobitnom tenderu imala niz nedostataka. Odgovor na pitanje o tome ko će dobiti ove radove znaćemo nakon 12. oktobra kada se otvaraju pristigle ponude.

Tada se na tender javila grupa ponuđača na čelu sa novosadskim preduzećem “Enegrotehna-Južna Bačka”. Grupu su činili i “Put invest” iz Novog Sada, “Nukleus” iz Lazarevca, “Energy pro” iz Novog Sada, “Montop pro” iz Veternika, “ZTS” iz Subotice, dok su podizvođači “Geotehnika NS” iz Novog Sada, “AB&CO Geosystems” iz Novog Sada, “Gress decor” iz Beograda, “Rasing” iz Vršac i “Urban-mobilijar” iz Knjića. Zbog manjkavosti u dokumentaciji grupe okupljene oko “Enegrotehna-Južna Bačka” i nedostatku traženih rešenja, ova javna nabavka se ponovo sprovodi.

Nova javna nabavka Uprave za građevinsko zemljište i investicije istovetna je prethodnoj, a podrazumeva radove oko Srpskog narodnog pozorišta procenjene na malo više od 315 miliona dinara, piše 021.rs.

Rekonstrukcija dela centra Novog Sada obuhvata parterne i hortikulturne radove na Pozorišnom trgu, u delu Uspenske ulice i u prolazu između Srpskog narodnog pozorišta i Apolo centra na površini od 8.110 kvadrata, od kojih je oko 2.810 kvadrata predviđeno za zelenilo.

Planirano je da okolina SNP-a bude popločana granitnim i behaton kockama, da bude izgrađena fontana umesto zelene površine kod nikada završene zgrade Poštanske štedionice i da budu postavljeni informacioni displeji, klupe i drugi urbani mobilijar, kao i memorijalna traka koja će ići linijom nekadašnje male Jevrejske ulice, a koja je srušena zbog izgradnje SNP-a. Drveće će biti postavljeno u betonske jame.

Procena je da će ovi radovi trajati oko 10 meseci.

Fontana, klupe, memorijalna traka: Ovako će izgledati Pozorišni trg u Novom Sadu (FOTO)

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

Share via
Copy link