Magazin Novi Sad

Fontana, klupe, memorijalna traka: Ovako će izgledati Pozorišni trg u Novom Sadu (FOTO)

pozorisni-trg
Foto: Gradnja.rs

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala je 22. maja 2020. godine javnu nabavku za izvođača radova u centru Novog Sada.

Nakon sprovedenog arhitektonskog konkursa na kojem su pobedili Igor i Jelena Čubra, uređen je projekat za izvođenje Pozorišnog trga u Novom Sadu kojeg potpisuje novosadski biro DBA na čelu sa arhitektom Đorđom Bajilom kao i Andzor engineering, piše Gradnja.rs.

pozorisni-trg-novi-izgled
Foto: Gradnja.rs

Gradska uprava je izdala svojevremeno građevinsku dozvolu za prvu fazu parternog uređenja, a 22. maja 2020. raspisana je javna nabavka za izvođača radova.

Pozorišni trg će krasiti partnerna fontana, kontinualne klupe, memorijalna traka kao i informativni stub visine 7 metara.

Na osnovu prezentovane konkursne dokumentacije, može se detaljnije videti izgled Pozorišnog trga koje je prvobitno prezentovano u januaru ove godine.

Na novim renderima može se detaljnije videti partnerna fontana, različite kontinualne klupe sa punjačima za telefone od koje jedna dužine 38 metara, parking za bicikle, česme kao i perforirana autobuska stajališta.

Memorijalna traka

pozorisni-trg-memorijalna-traka
Foto: Gradnja.rs

Kao uspomena na nekadašnju Malu jevrejsku ulicu, u nivou postaviće se memorijalne traka, širine 40 centimetara i ukupne dužine oko 160 metara, koja se ka Bulevaru Mihajla Pupina uzdiže u vidu informativnog stuba.

Podaci na memorijalnoj traci zamišljeni su kao „protok vremena“ grada Novog Sada, od prve naseobine do današnjih dana.

Uz memorijalnu traku biće postavljeno podno osvetljenje koje će formirati svetlosnu liniju i dati posebnu atmosferu obnovljenom Pozorišnom trgu.

Informativni stub

pozorisni-trg-informativni-stub
Foto: Gradnja.rs

Informativni stub sa touch-screen ekranom biće visine 7 metara a na njemu će se prikazivati tačno vreme i datum. Od urbanog mobilijara tu je i uređaj za turističku digitalnu signalizaciju kao i digitalna tabla SNP-a.

Planirana je sadnja listopadnog drveća, zimzelenog žbunja kao i sezonskog cveća.

Za popločanje su predviđene granitne ploče, beton Artevia na parterima kao i kamene kocke. Planirana je sadnja listopadnog drveća, zimzelenog žbunja kao i sezonskog cveća.

pozorisni-trg-2
Foto: Gradnja.rs
pozorisni-trg-3
Foto: Gradnja.rs
pozorisni-trg-1
Foto: Gradnja.rs

Centar Novog Sada u novom ruhu (FOTO)

Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Fontana nikakva, nikako Novi Sad da dobije neku lepu fontanu. Onu u Katolickoj porti ne treba ni spominjati, kada tamo prolazim najlakse mi je da negledam u tom pravcu.

  • Ovo sa ekranom za dodir je baš glupost. Nema potrebe za tako nečim na trgu a sigurno je da će se pokvariti kroz godinu dana i onda će ga popraviti jednom ili dva puta i odustati jer je trošak stalno to popravljati. I onda će tako pokvareno stajati narednih dvadesetak godina.
    Možda bi moglo i bez ove fontane jer prostor za pjesake će biti baš malo između ili će se morati penjati ovamo na stepenice pored pozorišta što dodatno govori da onda je fontana bespotrebna na tom mjestu.

PARTNERI SAJTA


93 Shares
Share via
Copy link