Magazin Novi Sad

SNS funkcioner gradi kompleks u Novom Sadu vredan 40 miliona evra: Firma se vodi na suprugu

Telepska dolina Grande Novi Sad
Foto: 021.rs

“Telepsku dolinu grande”, stambeni kompleks vredan više desitna miliona evra, gradi kompanija koju zastupa Biljana Milić, supruga Slobodana Milića Bocara, bliskog saradnika gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića.

Ove informacije i zahtev da tužilaštvo i policija ispitaju odakle Slobodanu Miliću građevinski poslovi, imovina i zemljište u vrednosti od 40 miliona evra izneo je danas šef novosadskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković.

Novaković kaže da je vlasnik parcela na kom se zidaju objekti, kao i još 70 parcela u okolini, Milićeva supruga. Međutim, navodi da je ona samo “formalni vlasnik”, te da je ovo zapravo “porodična firma”, postavljajući pitanje zbog čega se to krije.

Kako kaže šef Narodne stranke u Novom Sadu, “Es-Capital 2013”, kompanija Milićeve supruge, ima oko 300 parcela.

Kupoprodajni ugovor Telepska dolina grande
Foto: 021.rs

– Vučevića pitam odakle njegovom najbližem saradniku i savetniku 40 miliona evra da investira u Novom Sadu? Niklo je jedno naselje u Novom Sadu pre godinu dana koje se zove ‘Telepska dolina’, sada niče novo koje se zove ‘Telepska dolina grande’. Ovde upravo zidaju 17 objekata, a na poljani pored planiraju još 24, tako da će to biti 41 zgrada. Ovo je jedno od najvećih gradilišta u Novom Sadu i postavlja se pitanje kako je ovo moguće – pita se Novaković.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je ranije odbacivao optužbe koje je na njegov račun iznosio ovaj opozicioni političar. To čini i ovog puta, navodeći da Borislav Novaković iznosi neistine.

– Svi su jednaki pred zakonom i sve je podložno proveri. Postoji sloboda govora, pa svako može da izjavi sve što mu padne na pamet, makar to bila i neistina. Ružno je da se u svojim konstrukcijama pojedinci obrušavaju na porodice ljudi iz Srpske napredne stranke. Kredibilitet izvora je dobro poznat, pravosudnim organima pre svega – naveo je gradonačelnik za 021.rs.

Ovo nije prvi put da Novaković iznosi optužbe na račun Vučevića, Milića i njegove supruge. Prethodne optužbe ticale su se takođe investitorskog posla, ovog puta u “Telepskoj dolini”, ali i trgovine uticajem, te prodaje zemljišta. Novaković je tada dokumenta, koja bi trebalo da dokažu kršenje zakona, predao Tužilaštvu.

Izvor: 021.rs

Još jedan finansijer SNS ilegalno gradi na Fruškoj gori – Rapidex betonira 14.000 kvadrata šume

Ana Marković

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

komentar

Klikni da objaviš komentar

80 Shares
Share via
Copy link