Novi Sad

Novi Sad prodaje plac u Radničkoj – dobićemo soliter od 12 spratova i podzemnu garažu

Gradski vlasti raspisale su prodaju parcele u Radničkoj 2 za gradnju stambeno-poslovne zgrada od 12 spratova uz obavezu da se ispod sagradi i podzemna garaža.

Prodaja će se održati 21. oktobra u Upravi za građevinsko zemljište i investicije, a početna cena parcele od 2.614 kvadrata je 599,4 miliona dinara.

Prema urbanističkim uslovima iz plana, koji je donet prošle godine, na ovoj lokaciji je moguće da budući vlasnik sagradi stambeno-poslovnu zgradu uz uslov da u podrumu bude garaža. Zauzetost parcele u prizemlju može da bude 100 odsto, a na višim spratovima je 50 odsto, piše 021.

Ovo znači da parcela verovatno neće imati zelenih površina. Soliter će imati jedan deo od 12 spartova i dva niža od devet i sedam spartova, što će činiti gotovo 17.000 kvadratnih metara prostora sa svim etažama.

Na ovoj lokaciji se do pre nekoliko nedelja nalazila zgrada u kojoj su decenijama bili Uprava za urbanizam i Uprava za socijalu, kao i druge gradske službe, a odavno je planirana za rušenje i zamenu.

Kada je pre 12 godina organizovan i arhitektonski konkurs, plan je bio da se tu sagradi sedmospratnica sa više od 20.000 kvadratnih metara za smeštaj gradskih službi i sudskih organa, ali na kraju, i pored najava, radovi nikada nisu usledili usled nedostatka sredstava u republičkom budžetu. Tako je, na kraju, Prekršajni sud smešten u nekadašnju Privrednu banku na Bulevaru oslobođenja.

U proteklih desetak godina nije bilo više reči o Radničkoj 2, sem povremenih pomena da bi mogao da se aktivira stari plan o zajedničkoj zgradi državnih organa. Pre više od godinu dana lokalne vlasti su odlučile da promene urbanistički plan.

Oni su tako, i pored protivljenja građana iz ovog kvarta zbog toga što će nestati još zelenila koji su u okviru ove parcele, ipak usvojili plan da se sagradi soliter i sada je plac ponuđen na prodaju.

Luftika u zloglasnom tajkunskom gnezdu na Fruškoj gori: Kako smo lomili Galensove katance

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

181 Shares
181 Shares
Share via
Copy link