Koronavirus Magazin Novi Sad

Prodaja gradskog zemljišta u Novom Sadu tokom vanrednog stanja

Gradska uprava za građevinsko zemljište Grada Novog Sada objavila je oglas za prodaju gradskog građevinskog zemljišta u tom gradu, površine 6.495 kvadratnih metara, piše N1.

U pitanju je parcela u Radničkoj ulici broj 32, a namenjena je gradnji opštegradskog centra.

Kako je navedeno u oglasu, dozvoljena je gradnja sedmospratnice, a lokacija je opremljena vodovodnom, primarnom kanalizacionom i elektroenergetskom mrežom.

Prodaja se obavlja putem javnog nadmetanja, a početna cena zemljišta iznosi 933,04 miliona dinara.

Prijave za javno nadmetanje primaju se 28. aprila 2020. godine, u prostorijama Gradske uprave, a javno nadmetanje zakazano je za sledeći dan u 12 sati, na istoj adresi.

Tokom dana pažnju javnosti je privukao i slučaj hapšenja novinarske ekipe KTV-a iz Zrenjenjanina, koja je takođe izveštavala o licitaciji za prodaju državnog zemljišta, ovoga puta poljoprivrednog. To nadmetanje u Zrenjaninu je zakazano za 30. mart – u periodu kada se, prema rečima stručnjaka, očekuje “pik” epidemije koronavirusa u Srbiji.

U svojim obraćanjima javnosti, Vlada nije nagovestila da bi ukidanje vanrednog stanja moglo da se desi u narednih nedelju dana, što znači da će se nadmetanja za kupovinu gradskog zemljišta u Novom Sadu i državnog poljoprivrednog zemljišta u Zrenjaninu održati u toku vanrednog stanja, dok su na snazi mere izolacije i opšti apel  građanima da se ne skupljaju u grupe i da ne izlaze iz svojih domova bez preke potrebe.

Javna nadmetanja su skupovi koji okupljaju veći broj privrednika i poljoprivrednika, pa ostaje nejasno zbog čega se rapisuju tenderi za prodaju državnog zemljišta u vreme epidemije koronavirusa.

Kako je Južna Koreja, bez karantina i policijskog časa, pobedila koronavirus

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

455 Shares
455 Shares
Share via
Copy link