Magazin

Pravda za Tamaru Milić: Građani ogorčeni zbog smrti trudnice u Kruševcu

Nakon tragične smrti trudnice iz Kruševca na Fejsbuku je pokrenuta akcija “Pravda za Tamaru Milić”. Za samo dva dana više od 1.900 ljudi priključilo se grupi.

Iz sata u sat objavljuju se reči podrške, ali i objave u kojima posetioci i članovi grupe, a pre svega žene, pišu o svojim iskustvima u kruševačkoj bolnici.

“Grupa je napravljena da se sazna prava istina, zašto i kako je napravljen propust u kruševačkoj bolnici, da se dopre do svesti medicinskom osoblju i doktorima, da se izmenja zakon, da se buduće trudnice ne plaše stvaranja nataliteta, da sačuvamo svaku buduću mamu, da naša Tamara bude primer svakoj ženi, platila je svojom glavom zbog nečije neodgovornosti. Ne želimo da njena smrt bude uzaludna”, preodočili su administratori grupe “Pravda za Tamaru Milić”.

Nesrećna mlada žena preminula je 1. avgusta u Kliničkom centru Niš, u sedmom mesecu trudnoće, izgubivši i svoju bebu.

Stručnjaci ove zdravstvene ustanove predočili su ranije “Novostima” da je pacijentkinja primljena kod njih 23. jula, sa već razvijenom sepsom, poremećajem disanja, da je priključena na aparat za veštačko disanje.

Uprkos naporima nefrologa, urologa, ginekologa, pulmologa,kliničkih farmakologa i intenzivnoj terapiji, posle 10 dana borbe, Tamara je preminula.

U Opštoj bolnici u Kruševcu “Novostima” je rečeno da će biti urađena unutrašnja provera kvaliteta stručnog rada, kao i da je o svemu obaveštena inspekcija Ministarstva zdravlja.

“Tamarina smrt ne sme biti uzaludna, svi zajedno udružićemo se, da se ne ponovi. Tražićemo Tamarin zakon. Pravni tim radi na tome, objavićemo kada se napiše, sačuvajmo svaku buduću trudnicu”, objavljeno je na grupi.

Samo mesec i po pre smrti Tamara je izgubila i majku Biljanu, koja je, posle gubitka supruga 2005. godine, sama podizala dvoje dece.

Tamara je bila u srećnom braku sa Lazarom Milićem i brojni prijatelji i rodbina sa nestrpljenjem su čekali rođenje njihovog deteta.

”Tuga velika, pravda za našu Tamaru i njenu bebu”, ”Da spasimo buduće mame, da se Tamara ne ponovi, zato dajte svoj glas”, ”Počivaj u miru, anđele dragi, ovaj bol nije za ljude, pravda za našu dragu i voljenu Tamaru”, samo su neke od stotina poruka objavljenih u grupi.

Doktori govorili „Nije to ništa“, a onda je Tamara u 7. mesecu trudnoće umrla od sepse!

Čitajte Luftiku na Google vestima

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

29 Shares
Share via
Copy link