Magazin

Tamara sa dečkom krenula u potragu za boljim životom, pronađena mrtva u „kamionu smrti“

Foto: Tanjug/AP

Dvojica mladića zajedno su iz porodičnog doma krenuli u Ameriku, da pronađu bolje sutra, baš kao što su maštali još otkad su bili mali. Umesto da pronađu sreću, susreli su se sa smrću. Njihovoj majci biće vraćeni u kovčegu.

Braća iz Hondurasa našla su se među 53 žrtve koji su stradali u „kamionu smrti“, koji je migrante u prikolici prevozio u Ameriku.

Beživotna tela pronađena su na obodu San Antonija u ponedeljak, a policija je uhapsila četiri osobe zbog sumnje da su umešani u ovaj zločin.

Karen Kabaljero rekla je za Telemundo News da su njeni sinovi, Fernando Hos Redondo Kabeljero i Alehandro Migel Andino Kabaljero, kao i njegova devojka Tamara jedva čekali da krenu na sever kako bi pronašli posao.

– Bili su toliko uzbuđeni zbog puta. Svakog dana su me pitali: „Mama, kada ćemo krenuti?“. Zvučali su kao onda kada su bili mali pa me stalno zapitkivali kada ćemo da krenemo na neki rođendan – priča neutešna majka.

Njihova potraga za boljim životom tragično se završila u ponedeljak. Vlada Hondurasa potvrdila je da su braća pronađena mrtva u kamionu.

Alehandro se najviše radovao tome što putuje u SAD. Nadao se da će da zaradi i da ispuni majčin životni san – da joj kupi kuću.

– Bilo je slatko jer su pričali: „Mamice, kupićemo ti kućicu“, a ja sam im odgovorila da meni kuća ne treba kad oni neće biti tu – priča majka.

Iako joj je bilo teško što se rastaje od sinova, blagosiljala ih je, jer je bila uverena da će im biti mnogo bolje, iako će biti daleko od nje.

– Rekla sam im, onako majčinski strogao, da se nadam da će pobediti, i da moraju da se posvete. Onda svi ti naši zagrljaji, poljupci. Moja Alehandro bio je kao neki meda velik – priča majka dok joj se suze slivaju niz lice.

Prema pisanju Reutersa, braća su rodni grad napustili 4. juna, zajedno sa Alehandrovom ženom Tamarom Paz.

Ni Tamara nije preživela putovanje. I njeno je pronađeno u prikolici.

– Moji sinovi su imali 19 i 22 godine. Alehandro je završio marketing, a Tamara je imala 24 godine, diplomirala je ekonomiju, ali ovde nije bilo posla za njih… Moji sinovi – priča majka.

U prikolici „kamiona smrti“ pronađena su i beživotna tela malenog Vilmera Tulula i njegovog rođaka Paskala.

Obojica su imala svega 13 godina.

U kamionu je ukupno bilo 67 osoba. Policija je odmah pronašla 46 beživotnih tela, a još sedam ljudi preminulo je nedugo nakon što su prebačeni u bolnicu.

Lekari se bore za živote za još nekoliko njih, a među njima ima i dece.

HOROR U TEKSASU Tela 46 osoba pronađena u prikolici kamiona (FOTO, VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs.

OGLAS

74 Shares
Share via
Copy link