Magazin Putovanja

Ako odlučite da je posetite, ova zemlja vam zauzvrat nudi 158 €

tajvan
Foto: Pixabay

Svim turistima koji odluče da je posete jedna istočnoazijska zemlja nudi im finansijsku podršku. Zvuči neverovatno!

Tajvan se nada da će oko 158 evra (5.000 u novim tajvanskim dolarima), koliko iznosi finansijska podrška, biti od koristi za ostvarivanje cilja da zemlja ugosti tokom 2023. godine šest miliona turista.

Sem toga, Ministarstvo saobraćaja i komunikacija daje subvencije u iznosu od 20.000 nacionalne valute (novi tajvanski dolar), što je oko 635 evra i to za svaku grupu turista koji posete Tajvan, piše Ona.rs.

Predlog je objavljen početkom meseca, a kako je tom prilikom objasnio resorni ministar, novac će turistima biti na raspolaganju i za usluge smeštaja, ali i za druge troškove dok borave na Tajvanu, prenosi „Euronews“.

Iako nije tom prilikom precizirano kada će početi primena ove zanimljive ideje za oporavak turizma, sasvim je jasno da bi mogla da ima uticaja na izbor turista.

Zašto Tajvan finansijski podržava turiste?

Deo napora koji je usmeren na obnovu sektora turizma na Tajvanu je i ovo. Poznato je da je u pitanju zemlja, koja je među poslednjima, oktobra prošle godine, ukinula ograničenja za ulazak unutar njenih granica.

Prema podacima Turističkog odbora Tajvana, tokom prošle godine zemlju je posetilo tek nešto manje od 900.000 turista, što se smatra velikim padom, budući da je 2019. godina bila rekordna po broju turista. Čak 11,8 miliona poseta je zabeleženo te godine.

Kako prenosi pomenuti sajt, tajvanski premijer je naveo da zemlja pokušava da se do 2025. godine vrati „na pravi put sa 10 miliona turista“.

Iako možda zvuči čudno ideja da neka zemlja plaća turistima da je posete, ne može se osporiti da će to ipak imati uticaja i na oporavak turizma.

Zašto treba posetiti Tajvan?

Razloga je mnogo za posetu ovoj ostrvskoj državi. Tim pre što je u pitanju ne tako velika zemlja po površini, pa je turistima mnogo lakše da je obiđu.

Prestonica Taipei važi za živahan grad, koji je odlično saobraćajno povezan sa ostatkom zemlje, pa turisti lako mogu stići i do nekih od nacionalnih parkova. Tajvan se može pohvaliti i sa čak oko 15.000 hramova i mnoštvom prirodnih lepota.

Budući da u zemlji vlada suptropska klima, to je praktično destinacija koja u svako doba godine može biti interesantna. Uz to je jedna od najbezbednijih azijskih zemalja za pripadnike LGBT zajednice, budući da je Tajvan prva zemlja u regionu, u kojoj su od 2019. godine legalizovani istopolni brakovi.

Veliki je i broj restorana koji su postali nosioci Mišlenovih zvezdica, što je još jedan od razloza za posetu ovoj zemlji.

Izvor: Ona.rs

Neizvikane i svačijem džepu pristupačne: 4 evropske destinacije za putovanja u 2023.

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link