Koronavirus Svet

Svetski mediji u čudu zbog večitog derbija: Kako Srbi igraju pred 20.000 ljudi?

bild-derbi

Svetski mediji, uključujući Rojters i ESPN, izveštavaju sa fudbalskog derbija u Beogradu sa posebnim akcentom na činjenicu da je na tribinama bilo skoro 25.000.

Zvaničan podatak je da je sinoć na Partizanovom stadionu bilo 15.000 navijača.

I sve to u trenutku dok se u Nemačkoj i dalje igra pred praznim tribinama, a u Italiji, Španiji i Engleskoj još nije ni nastavljen fudbal posle pandemije koronavirusa, prenosi B92.

Ističe se da je u Srbiji odigran derbi bez ograničenja broja gledalaca.

– Pred skoro 25.000 ljudi, vodila se veoma napeta borba u beogradskom derbiju, u dobro poznatoj atmosferi na stadionu Partizana. Obe grupe navijača palile su baklje i prozivale se, a Bibras Natho je rešio meč u 58. minutu -navodi Rojters.

ESPN ističe da Zvezda nije imala rešenje za Umara Sadika samo nekoliko dana nakon što je na godišnjicu Barija osvojila treću uzastopnu titulu.

Grčka Gazeta izveštava iz Beograda sa naslovom “Derbi kao nekad” aludirajući na atmosferu.

Mediji u regionu daju pravi podatak o broju gledalaca, oko 15.000, a hrvatski portal Index naglašava da je meč trajao 102 minuta, a da je Partizan nadomak petog trofeja u Kupu.

Pod naslovom: “Niko ovde ne poštuje pravila, 20.000 navijača na derbiju u Srbiji”, ugledni nemački list “Bild” opisao je iznenađujući prizor sa okršaja polufinala Kupa Srbije između Partizana i Crvene zvezde (1:0), napominjući da je do juče koronavirus bio u punom jeku i da se još nije završio ni prvi talas Covid-19.

Nemački novinari istakli su da je situacija pred oko 20.000 ljudi bila takva kao da nikada na ovim prostorima nije ni postojao koronavirus – ne poštuje se ni fizička distanca, niti se nose maske.

Osim uobičajenog stanja uoči i za vreme derbija, Bildu osim nedržanja fizičke distance i mera nije promakla ni bakljada i petarde koje su navijači palili i bacali na teren.

Napominje se takođe da je u Srbiji od 1. juna dozvoljeno prisustvo publike na stadionima, ali u ograničenom kapacitetu uz poštovanje osnovnih pravila u borbi protiv koronavirusa.

Ne treba zaboraviti ni to da stručnjaci smatraju kako se koronavirus razbuktao posle utakmice Lige šampiona između Atalante i Valensije 19. februara, kada su u Italiji masovno počeli da obolevaju od virusa Covid-19, koji je napravio pometnju zdravstvenom sistemu u toj, a potom i u ostalim evropskim zemljama.

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

220 Shares
220 Shares
Share via
Copy link