Magazin

Švedska manekenka sa pustog ostrva u Hrvatskoj, prebačena u zatvor u Splitu

issa
Foto izvor: slovenia.postsen.com

Poznata švedska manekenka, Izabela Viona Lindblom (31), je navodno u sredu u Bauhausu na Stinicama narušavala javni red i mir te je uznemirila mnoge turiste i goste. Ubrzo je stigla policija, a poznata manekenka je odbila da razgovara sa policajcima te je zbog toga privedena i odvedena u stanicu, prenosi „Slobodna Dalmacija“.

Oglasila se i splitsko-dalmatinska policijska uprava.

„U odnosu na pitanje obaveštavamo javnost da smo juče, 16.06.2022. godine, nakon sprovedenog kriminalnog istraživanja na zahtev opšteg prekršajnog suda u Splitu, uz podignutu optužnicu priveli jednu žensku osobu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivični prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Dodatne informacije o navedenom događaju nismo trenutno u mogućnosti da pružimo zbog poštovanje uredbe o zaštiti podataka“, stoji u odgovoru koji je policijska uprava poslala redakciji „Slobodna Dalmacija“.

Izabela-Viola-Lindblom-3-
Foto: Profimedia

Prekršajni sud u Splitu joj je odredio zadržavanje u zatvoru od sedam dana, a nakon toga će se doneti i konačna presuda. Prema navodima regionalnih medija, vršiće se i procena da li joj je potrebna stručna pomoć.

Da podsetimo, ona već više od mesec dana boravi na nenaseljenom ostrvu Jaz kod Rogoznice. Meštani dobro znaju za ovu situaciju koja traje već više od mesec dana, a među njima se proširila priča o „ludoj bogatoj Šveđanki koja je umislila da je ostrvo Jaz njeno, a na ostrvo je naselila i kokoške“.

„Ona rasteruje posetioce, dok sa druge strane koristi i plaća usluge onih koji joj brodom prevoze razne stvari na ostrvo“, rekao je jedan lokalni meštanin. Drugi se nadovezao i izjavio da bi „u Švedskoj za takvo ponašanje svako bio odveden momentalno u psihijatrijsku bolnicu“.

Švedska manekenka okupirala hrvatsko ostrvo Jaz i nikome ne dozvoljava da priđe

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

20 Shares
Share via
Copy link