Magazin Srbija

Marinika: Ako svedok da iskaz u Jagodini ugrožava mu se život, iznećemo u javnost i neke zataškane tragove

marinika-tepic
Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je da je prvi svedok koji predsednika Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palmu sumnjiči za organizovanu prostituciju i pedofiliju, pozvan da svoj iskaz da sutra u Jagodini.

Tepić je u pisanoj izjavi navela da se “skandaloznom” odlukom tužilaštva u Kraljevu, kome je predmet prebačen iz Jagodine, “direktno dovodi u opasnost bezbednost, ali i život svedoka, naročito što već postoji prijavljeno zastrašivanje 24. aprila, evidentirano u policiji u Beogradu”.

“Ovakvo postupanje više liči na prinošenje žrtve dželatu, nego zaštita koju već nedeljama zahtevamo. Prvi svedok je u petak zatražio zamolnicom od tužilaštva u Kraljevu da svoj iskaz da u Beogradu i očekuje saglasnost za to već u ponedeljak. Svaku drugačiju odluku smatraćemo direktnim ugrožavanjem svedoka i njegove porodice i to upravo od države i pravosuđa”, kazala je Tepić.

Ona je navela da je SSP “imajući sve ovo u vidu, prinuđen da se za zaštitu svedoka i žrtava bori javno, jer je organizovana prostitucija i pedofilija u kojima je prvoosumnjičeni službeno lice Dragan Marković Palma po rečima očevidaca i žrtava – pitanje od najvećeg javnog interesa”.

“Stoga ćemo u narednim danima izneti i javnosti i tužilaštvu nekoliko zataškanih tragova, do kojih je sasvim sigurno i samo moglo doći, a neki su i službeno već ranije evidentirani”, navela je Tepić.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je ranije da je Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal u Beogradu podneo krivičnu prijavu protiv “zaštićenog svedoka”, koji je protiv njega izneo optužbe za podvodjenje devojaka i maloletnica.

Marković, koji je i predsednik Skupštine grada Jagodine, za televiziju Pink je izjavio da je muškarca čiji je identitet bio zaštićen kada je u video poruci na konferenciji za novinare SSP izneo optužbe na njegov račun, “prepoznao po džemperu” i naveo je njegovo ime.

Izvor: Beta

Posle turneje TV odbrane po Pinku i Hepiju Palma tužio svedoka, sada će i Mariniku i Sandu

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

13 Shares
Share via
Copy link