Magazin Srbija

Posle turneje TV odbrane po Pinku i Hepiju Palma tužio svedoka, sada će i Mariniku i Sandu

palma-hepi
Printscreen/Happy TV

Nakon što je predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma podneo krivičnu prijavu protiv zaštićenog svedoka koji je govorio o navodnom podvođenju devojaka i maloletnica, Palma je najavio da će sledeće sedmice podneti krivičnu prijavu i protiv Marinike Tepić.

Kako je rekao „svi hohštapleri, lažovi i kriminalci okupljeni oko Dragana Đilasa“ koji su iznosili optužbe na njegov račun biće tuženi, uključujući i Sandu Rašković Ivić, potpredsednicu Narodne stranke.

– Osim što su 393 žene iz Jagodine tužile Mariniku, krivičnu prijavu ću podneti i ja tokom naredne sedmice. Oni će sada da odugovlače proces, navodno jer se svedoci plaše i traže zaštitu. Ali kad odemo na sud, suočiću se sa njima i ne mogu da ostanu sakriveni – ponovio Marković, iako su pravni stručnjaci u više navrata isticali da ukoliko sud odredi, svedoci mogu dobiti zaštitu i svoj iskaz dati anonimno, van prostorija suda.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić je u iskazu u jagodinskoj policiji rekla da postoji najmanje sedam osoba koje bi svedočile protiv Palme u vezi sa podvođenjem maloletnica na žurkama koje je organizovao, ali da to neće učiniti ukoliko im se ne obezbedi zaštita. Međutim, tužilaštvo se već drugu sedmicu ne oglašava po tom pitanju, pa je prvi čovek Jagodine krenuo u kontranapad.

Prvo je svoju nevinost dokazivao gostujući na Pinku i Hepiju, a sada je počeo da podnosi krivične prijave.

Dragan Marković Palma je pre tri dana Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Odeljenju za visokotehnološki i kriminal, podneo prijavu protiv osobe čije je izlaganje emitovano u video-zapisu na konferenciji Marinike Tepić, „zbog postojanja osnovane sumnje da je putem sredstava javnog informisanja počinio krivično delo izazivanje panike i nereda“.

– Ta osoba je iz SSP i više puta je hapšen. Slagao je da je hotel moj, da je radio za mene, da me služio. Navukli su i Miću Jovanovića da laže protiv mene, pa sam demantovao slikama na kojima se vidi da je na tim žurkama bila i moja porodica. Krivičnu prijavu podneću i protiv Sande Rašković Ivić koja je takođe iznosila neistine o meni – tvrdi Marković.

Sa druge strane, advokat Vladimir Gajić, predsednik Pravnog saveta Narodne stranke, ocenjuje za Danas da sve što Marković radi poslednjih dana jeste pucanj iz prazne puške.

– Pre svega taj status zaštićenog svedoka su dali mediji. Drugo, ja mislim da Palma ne može da dokaže koje lice je snimljeno. Najzad, mislim da je Palma svoje otpevao i da se neće izvući – kaže Gajić.

Upitan da prokomentariše krivične prijave koje je Marković najavio protiv Marinike Tepić i Sande Rašković Ivić, naš sagovornik poručuje „samo neka izvoli, izućemo ga iz cipela“.

– Neka podnese, što se tiče advokata iz Narodne stranke mi jedva čekamo – ističe Gajić. Na pitanje da li u slučaju protiv Palme postoji opstrukcija od strane državnih organa, kaže da to ne zna.

– Mislim da treba ceniti pozitivno to što ćute. Zato sam optimista. Što se tiče Palme, verujem da će iz pritvora racionalnije da razmišlja – navodi Gajić.

Marinika Tepić je nedavno istakla da ukoliko tužilaštvo ne želi da zaštiti svedoke, pronaći će drugi način da to učine.

„Naći ćemo način da se izborimo sami, ne sumnjajte u to. Sleganje ramenima i odustajanje nije i neće biti naša opcija“, poručila je Tepić. Ona je navela da se sve što radi Palma poslednjih dana svodi na slanje pretećih poruka ljudima koji su spremni da svedoče o podvođenju devojaka i maloletnica, i na pretnje svojim koalicionim partnerima iz vlasti, odnosno trgovinu informacijama „ako me pustite niz vodu, povući ću i vas“.

Slučaj je pokrenut kada je Tepić nakon posete Jagodini i razgovoru sa nekolicinom tamošnjih žena, iznela navode da žene u tom gradu do posla dolaze ukoliko pristanu na seksualne usluge koje traži Marković.

Potom je pokrenuta tema o „bunga bunga“ žurkama koje Palma godinama organizuje u Jagodini, uz prisustvo brojnih političara i javnih ličnosti, a na kojima se navodno podvode i maloletnice.

Tepić je na konferenciji za novinare prikazala video snimak za koji kaže da je svedočenje čoveka iz Jagodine koji je, po njenim rečima, prisustvovao podvođenju devojčica i žena u tom gradu.

Potom joj se javilo još sedam osoba spremnih da svedoče o istim navodima, ali pod zaštitom. Slučaj je iz jagodinskog tužilaštva, zbog nesumnjivog Markovićevog uticaja, prebačen u tužilaštvo u Kraljevo.

Pravni stručnjaci smatraju da bi zbog težine krivičnog dela za koje se Marković sumnjiči ovim predmetom trebalo da se bavi Specijalno tužilaštvo u Beogradu, kao i da bi on zbog mogućeg uticaja na svedoke morao da bude u pritvoru. Republička javna tužiteljka Zagorka Dolovac još uvek se nije oglasila povodom ovih navoda.

Blago Palmi, njemu leđa čuva skoro 400 žena koje slučajno rade za njega

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


generic vignette (DESK luftika.rs)
132 Shares
132 Shares
Share via
Copy link