Koronavirus Srbija

Sve novosadske zdravstvene ustanove pune

Zoran Gojković kriminal
Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

U poslednje tri, četiri nedelje stalno registrujemo sve veći broj zaraženih koronavirusom u Novom Sadu, a sve zdravstvene ustanove u tom gradu su pune, kaže pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba Zoran Gojković, prenosi RTS.

Istakao je da su upozoravali građane da moraju striktno da se pridržavaju mera da ne bismo došli u situaciju u kojoj se sada nalazimo.

“Ne vidimo još tendenciju pada broja novobolelih. Zdravstvene ustanove u Novom Sadu su pune, Klinički centar Vojvodine radi faktički u četiri kovid zgrade, pet intenzivnih jedinica. Od juče je krenula i vojna bolnica u Petrovaradinu da prima pacijnente”, rekao je Gojković za TV Pink, a preneo N1.

Naveo je da su skoro svi kapaciteti Kliničkog centra Vojvodine stavljeni na raspolaganje za kovid pacijente i da to pravi veliki pritisak na zdravstveni sistem, na rad, na zaposlene, na sve ono što je vezano za funkcionisanje zdravstva.

“Moramo ići opet u neke teže mere, sada su već i upitni i radovi svih bazena i svega onoga što je moglo da funkcioniše da smo jednostavno se pridržavali onoga o čemu pričamo četiri, pet meseci”, rekao je Gojković i naglasio važnost pridržavanja svih preventivnih mera.

Gojković: Ja sam za to da ko neće da nosi masku, potpiše da neće pomoć!

PARTNERI SAJTA


10 Shares
Share via
Copy link