Koronavirus Srbija

Sve novosadske zdravstvene ustanove pune

U poslednje tri, četiri nedelje stalno registrujemo sve veći broj zaraženih koronavirusom u Novom Sadu, a sve zdravstvene ustanove u tom gradu su pune, kaže pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba Zoran Gojković, prenosi RTS.

Istakao je da su upozoravali građane da moraju striktno da se pridržavaju mera da ne bismo došli u situaciju u kojoj se sada nalazimo.

“Ne vidimo još tendenciju pada broja novobolelih. Zdravstvene ustanove u Novom Sadu su pune, Klinički centar Vojvodine radi faktički u četiri kovid zgrade, pet intenzivnih jedinica. Od juče je krenula i vojna bolnica u Petrovaradinu da prima pacijnente”, rekao je Gojković za TV Pink, a preneo N1.

Naveo je da su skoro svi kapaciteti Kliničkog centra Vojvodine stavljeni na raspolaganje za kovid pacijente i da to pravi veliki pritisak na zdravstveni sistem, na rad, na zaposlene, na sve ono što je vezano za funkcionisanje zdravstva.

“Moramo ići opet u neke teže mere, sada su već i upitni i radovi svih bazena i svega onoga što je moglo da funkcioniše da smo jednostavno se pridržavali onoga o čemu pričamo četiri, pet meseci”, rekao je Gojković i naglasio važnost pridržavanja svih preventivnih mera.

Gojković: Ja sam za to da ko neće da nosi masku, potpiše da neće pomoć!

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

10 Shares
Share via
Copy link