Magazin

SVE LJUBAVI GORANA BREGOVIĆA: Blažen među ženama

Kada bi se Goranu Bregoviću postavilo pitanje iz njegove legendarne pesme “A koliko si ih imao do sad?”, verovatno ne bi znao odgovor: žene se još uvek, iako se bliži sedamdesetoj, prosto lepe za harizmatičnog muzičara, koji je uprkos dugoj vezi, potom i braku sa Sarajkom Dženanom, živeo kao razuzdani momak. Doduše, u poslednje vreme kao da se malo smirio i češće se pojavljuje sa suprugom i trima kćerkama (četvrta, iz vanbračne veze s jednom Sarajkom, rodila mu je unuku koja je već tinejdžerka).

Alkin “intervju”

alka-vuica
Alka Vuica

Među brojnim lepoticama koje je osvajao kao od šale, vezu s Goranom Bregovićem prva je priznala glumica Maja Sabljić, s kojom se zbližio na snimanju filma “Lične stvari”, 1979. godine. Ona je imala devetnaest godina, a on, već uveliko zvezda, deset više. Pričalo se da je njoj posvetio pesmu “Pristao sam biću sve što hoće” koju je pisao za taj film, ali to nije tačno – tekst je Duško Trifunović radio za drugog izvođača i u poslednjem trenutku ponudio ga je Goranu.

U to vreme imao je kratku avanturu i s Alkom Vuicom, koja je došla u Sarajevo da bi s njim uradila intervju za zagrebački magazin “Polet”. Navodno, Bregović joj je rekao “Ti nisi došla zbog intervjua, nego radi udaje”, što je bio početak njihovog međusobnog “podbadanja”, ali ih to nije sprečilo da završe u krevetu. Kada se Sarajevom proneo glas da joj je posvetio hit “Pedikulis pubis”, Alka je pobesnela i dugo nije pričala sa Bregovićem.

Cveće i vino za Brenu

lepa-brena.1
Lepa Brena

Usledila je “šema” s Lepom Brenom, koju je početkom osamdesetih ugostio na svojoj jahti, a kako pričaju komšije iz zgrade u Petrovaradinu, gde je folk zvezda u usponu tada stanovala, često joj je dolazio u posetu noseći u rukama vino, skupu bombonjeru i cveće.

Posesivna Tica

ljilja-tica
Ljiljana Tica

A onda je, moglo bi se reći, gotovo poklekao pred čarima najpopularnije jugoslovenske manekenke Ljiljane Tice, s kojom se zabavljao dve godine. Bila je to, kako je ona kasnije izjavila, vrlo burna veza kojoj su presudile njena ljubomora i posesivnost, osobine koje nikako nisu prijale slobodoljubivom rokeru. Pobegao je glavom bez obzira, posvetivši lepoj Ljilji svoj megahit “Bitanga i princeza”. Ona se nedugo potom udala za dobrostojećeg Nemca, a Brega je nastavio da osvaja…

Berićetna dekada

Možda se tajna njegovog uspeha kod žena krije i u tome što je uvek bio veliki kavaljer i džentlmen: svoje ljubavnice uvek je obasipao pažnjom i poklonima, i nikada se koliko god veza kratko trajala, nije odnosio prema njima kao da su “recke”.

Severina-Vuckovic
Severina
katarina-r
Katarina

Kada je rešio da snimi film prema libretu svog mjuzikla “Karmen sa srećnim krajem”, pozvao je mladu i lepu Katarinu Radivojević, koja je trebalo da tumači naslovnu rolu, koju su uvežbavali u njegovim kućama na Jahorini i u Beogradu. U međuvremenu, ulogu je obećao i Severini, koja ga je često posećivala na Senjaku kako bi “ušla u lik”, ali od filma na kraju nije bilo ništa, pa joj je sredio angažman u ostvarenju “Duhovi Sarajeva”.

Prva dekada dvadeset prvog veka bila je za njega vrlo berićetna u svakom pogledu, njegov “Orkestar za svadbe i sahrane” postao je svetski poznat, a oko njega je bilo i mnogo lepih žena: pričalo se, ne bez osnova, da je bio u šemi s Brankom Nevistić, Kajom Ostojić, Irinom Kruškom, dok se manekenkama i voditeljkama lokalnih televizija ni broja ne zna.

kaja-ostojic
Kaya Ostojic

Bregović nikada nije potvrdio niti demantovao nijednu od tih glasina, a kako je svoje avanture pravdao strpljivoj Dženani koja s decom živi u Parizu, to samo on zna. Priča se da je, kad god bi mu supruga pobesnela zbog nove afere, stvari popravljao skupim poklonima i putovanjima, možda i pričom da mediji objavljuju svašta, te da je ona jedina prava.

brega-i-dzenana
Brega i njegova strpljiva Dženana

Što i jeste, jer su mnoge dame pokušavale da zauzmu mesto lepe Sarajke, ali bez uspeha – Brega voli samo Dženanu.

Šta kad vas partner dovodi do ludila?

Angelina Čakširan

Novinarka, reporterka koja za 40 godina karijere uvek stiže tamo gde drugi nisu ni pomišljali da može da stigne. I uvek donese najluđe priče, sa jednakom energijom i zanosom. Više puta nagrađivana. Doživotno rokenrol!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

19 Shares
Share via
Copy link