Lifestyle Vesti Novi Sad

Šta kada vas partner dovodi do ludila, a ne možete bez njega?

Koliko ste se samo puta našli u situaciji da pomislite kako je to to, kraj je, vas dvoje više ne možete zajedno, a onda ujutru kada ustanete shvatite da i niste toliko ljuti, i da možda ipak sve može da se reši? Parovi se svađaju, i kažu da je to valjda normalno. Ipak, svađati se kao moje komšije, svakog dana po nekoliko puta, tako da se cela zgrada trese, verovatno nije baš preporučljivo.

Što se mene tiče, postoji nekoliko vrsta svađa. Prva je ona bezazlena. Kada odemo do supermarketa i on mi kupi čokoladicu za koju sam mu sto puta rekla da je ne volim. Onda ide ono čuveno Da li ti ikada slušaš šta ja pričam, i njegovo Tebi sve smeta, ali se nekako do kuće već izmirimo i sat vremena kasnije ja jedem čokoladicu koju ne volim a on me mazi po kosi.

ljubav-docek
© Pixabay.com

Druga vrsta svađe je malo ozbiljnija. Posle nje se teško može popraviti taj dan, pa kući odlazim besna i ne odgovaram mu na poruku za laku noć. Ovo se najčešće dešava ako kaže neku baš veliku glupost u društvu koja mene povredi, ili ako se opet šali na onaj njegov glupi način, iako sam mu rekla da kada hoće da se šali može slobodno da ispriča vic, a ne da mene zeza kako sam se ubucila. Ipak, ni u ovakvim situacijama ne mogu dugo da se ljutim, pa mi treba samo malo vremena da me ostavi na miru, izvini se pa da opet nastavimo gde smo stali.

One ozbiljne svađe koje najčešće uključuju ljubomoru i neke druge ljude mogu biti opasne ukoliko se previše često ponavljaju. Ako vaše savršeno veče, odlazak u bioskop ili na koncert propadne jer je vaš partenr dobio interesantnu poruku od koleginice sa posla, ili ako ste u telefonu našli slike od bivše, koja ga je uz to pre nekoliko nedelja i zvala, stvari mogu da se zakomplikuju. Obično u ovakvim situacijama optužbe padaju na obe strane, pa se od male raspravice dođe do velikih reči, i podsećanja na neke trenutke koji su prošli, a koji služe samo za prebacivanje. Ovakvih trenutaka ima u svakoj vezi. Onda slede konstatacije Pa ti mene uopšte ne voliš, Da ti je stalo do mene ti bi uradio ovo, Mi ne provodimo dovoljno vremena zajedno itd.

muz-zena-nesuglasice-svadja
izvor_wikimedia-org

Na kraju dana, kada legnete u krevet, ostaje vam samo da se zapitate da li je vredno? Da li je ta osoba vredna vašeg nerviranja, truda, raspravljanja, dokazivanja? Ako jeste, radite zajedno na tome da smanjite svađanje. Ono za čokoladicu je okej, ali ne dozvolite da se svađate zbog drugih ljudi. Ako se ovo prečesto dešava, nešto nije u redu. Ili potpuno verujte svom partneru ili ozbiljno razmislite da li želite da ostanete u takvoj vezi. Sumnja, sa ili bez osnova, nigde vas neće dovesti.

Ako pak zaključite da vam vaš partenr više ne odgovara, da više gubite nego što dobijate i da ste umorni od stalnih rasprava i prebacivanja, povucite flaster. Skupite snage, završite vezu u kojoj se više ne osećate lepo. Kažu da je bolje biti sam nego u lošoj vezi, a samački život će vam sigurno prijati neko vreme.

Ipak, pre svake važne odluke, zapitajte se ono što nam svima najteže pada. Da li možda i ja grešim? Da li preterujem? Da li mu pokazujem da ga volim? Da li ga gušim? Ako je barem jedan odgovor potvrdan, znate šta vam je činiti. Ako znate da između vas i vašeg partera postoji ono nešto, ako to nesto osećate svaki put kada ga ugledate, ako želite da ga poljubite i kada vičete jedno na drugo, ne dozvolite da svađa, ponos i inat stanu između vas. I ne zaboravite da samo retki nađu retke.

Šta kada u kasnim 20-im pukne duga veza?

covid 19 kontakt desk

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Avatar

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link