Magazin

Savetnica predsednika: Prestanite da maltretirate ljude i šerpama im igrate po živcima

Suzana Vasiljević, savetnica za informisanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, izjavila je da predsednikova kancelarija i pres službe „nikada nisu delile medije u Srbiji na prorežimske ili tajkunske, anti i pro vladine“.

„Na našim konferencijama za štampu su prisutni novinari svih redakcija koje žele da dođu. Ko ne želi da dođe ne mogu da ih teram da dođu. Ko želi dođe i dobije priliku da postavi pitanja. Predsednik gostuje uglavnom i u emisijama za koje ne možete da kažete da su baš provladine, da su baš naklonjene nama“, rekla je Vasiljević za TV Prva, a preneo 021.

Kako je rekla, predsednik Srbije i njegove službe u saradnji su sa svim medijima podjednako, bez obzira da li su protiv vlade ili za vladu, i ne prave tu razliku.

„Građani su ti koji će da naprave razliku i ti koji će da se odluče. Znači, na vama kao novinarima je zadatak samo da plasirate vest“, rekla je Vasiljević, dodajući da je mnogo „lažnih vesti koje moraju da demantuju“.

Vasiljević je rekla da medijska situacija u Srbiji „nije bajna“, ali da to nije nigde u svetu. Prema njenim rečima, neki mediji su vodili kampanju protiv lekara i dolazili su na konferencije za novinare kako bi postavljali politička pitanja.

Govoreći o oglašavanju više ambasadora na Svetski dan slobode medija, Vasiljević je rekla da je „ono što oni zameraju, onako fino provučeno, to je tabloidizacija“.

„Tabloidi nisu nastali u Srbiji, već je Srbija to uvezla, tabloidi su mnogo pre Srbije postojali u Americi, Nemačkoj“, rekla je Vasiljević.

Ona je, komentarišući proteste građana u 20:05 časova u poslednjih više od nedelju dana, kao i „bakljade“ pristalica vlasti, naglasila da te proteste nije uvela vladajuća stranka, nego opozicija, pa su oni koji podržavaju vlast uzvratili.

Vasiljević nije konkretno odgovorila na pitanje zašto je pristalicama vlasti dozvoljeno da u vreme policijskog časa nesmetano organizuju „bakljade“ i puštaju uvredljive poruke sa razglasa, rekavši samo da je Vučić pozvao sve da poštuju zabranu kretanja.

Ona je opoziciji poručila da prestanu da „maltretiraju ljude“ koji su zatvoreni više od šest nedelja i da im „ne igraju po živcima“ lupanjem u šerpe, što čine njihove pristalice.

„Imaćete izbornu kampanju, pa onda izađite na ulice, lupajte i šetajte“, rekla je Vasiljević.

Dragi Rašo, u Srbiji je počeo Prvi Balkonski rat, a objasniću ti i kako je do njega došlo

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

1K Share
1K Share
Share via
Copy link