Internacionalni Restorani Novi Sad

Novi Sad dobio prvi tradicionalni japanski restoran

Ljubitelji japanske kuhinje konačno mogu u Novom Sadu da uživaju u najkvalitetnijem sušiju i drugim specijalitetima iz “Zemlje izlazećeg sunca”.

Prvi tradicionalni japanski restoran otvoren je u Hadži Ruvimovoj 42.

Novi lokal u gradu adresa je za sve koji žele da probude svoja čula ukusnim i zdravim suši zalogajima. Kvalitetni sastojci, prijatan ambijent i pristupačne cene referenca su za novootvoreni restoran.

Japanski specijaliteti kao što su nigiri, maki, sašimi, miso supe, ali i tradicionalna japanska pića, mogu se degustirati na ovom mestu, a svemu prethodi konsultacija sa timom suši majstora, koji izlaze u susret ukusu gostiju i daju prave preporuke.

Za one koji nisu do sada probali suši, napravljen je poseban “specijalitet za početnike”, objašnjava jedan od kuvara Miloš Đokić.

“Krispi rolnice su najbolje jelo za nekoga ko nikada nije jeo suši. Inače se baziramo na osnovnom sušiju i toplim jelima koja Japanci vole da jedu, sve je od soje i sveže ribe. U Novom Sadu smo prvi i jedini restoran baziran samo na sušiju i na jelima od sušija. Pod sušijem se podrazumevaju i sašimi, maki, nagiri. Preporučujemo svakome ko voli, ali i onome ko nije imao priliku, da dođe da proba, jer imamo osoblje koje zna da ponudi nešto drugačije i zdravo”, objašnjava kuvar, koji priprema suši već šest godina.

sumo sushi kuvari

U “Sumo suši” restoran se može doći i na kafu, koktele, ceđeni sok, a njihovo vino “sake” pije se toplo i najbolje je pre sušija. Posle hrane, Miloš preporučuje tradicionalni zeleni čaj.

Japanci su najdugovečniji narod, zahvaljujući ribi i omega tri masnim kiselinama, koje blagotvorno deluju na kardio sistem. Suši je pogodan za koncentraciju, obnovu energije i snagu. Jelo je u kojem se ritualno uživa, a Miloš Jovičić nakon života u Roterdamu došao je na ideju da delić takve kulture prenese i na Novi Sad.

“Suši je danas stvar prestiža, baziran na zdravoj ishrani. U Evropi svaki gradić ima bar jedan suši restoran, zdrava hrana je postala trend. U Beogradu je ovo zaživelo i ima oko 40 suši barova. Otkako smo otvorili restoran, odziv je odličan, a 50 odsto gostiju su stranci. Imamo tridesetak stalnih gostiju, koji su ranije redovno odlazili u Beograd da jedu suši, bar jednom nedeljno. Jedan momak koji se doselio iz Amerike, jede kod nas svakodnevno. U Srbiji ovo nije zaživelo, ali se svest polako budi. Novi Sad je prezasićen gomilom sličnih restorana i picerija, te su gosti ovo prepoznali kao nešto novo i drugačije, nešto što je definitivno nedostajalo”, navodi vlasnik i menadžer “Sumo suši” kutka.

Zbog dobrog odziva za tri meseca otkako posluju, “Sumo suši” će se za početak proširiti na tržni centar Promenadu, gde je otvaranje u planu za mesec dana. “Imaćemo širu ponudu mesa i toplih jela sa sosevima. U Promenadi će kuvar biti na samom događaju i spremati hranu, biće to prva otvorena kuhinja u Novom Sadu”, najavljuje Jovičić.

sumo sushi

Iako se hrana može poručiti, osoblje preporučuje dolazak u restoran, zbog “ljubavi kada se servira u tanjir” i drugačijeg ambijenta. Svi sastojci su navedeni u meniju, jer neko je alergičan na gluten, neko na susam. “Prilagođavamo se i gostima i dajemo preporuku, jer želimo da svako odavde ode zadovoljan”, navodi suši majstor Miloš.

Iz bogate ponude specijaliteta, on izdvaja dragon rolnicu. “To je najveća rolnica koju imamo u jelovniku. U nju idu tri vrste ribe: tuna, losos i jegulja. Stavljamo malo mladog luka, rukole, sve to umotamo u pirinač, u nori algu, i preko stavimo avokado. Bogata zelena rolnica”, preporučuje on.

Za one koji vole sveže začinske trave, izbor je rolnica sa dimljenim lososom i svežom mirođijom, u koju idu krem sir, pirinač i alga, a preko stavljaju svežu mirođiju. Suši majstor za one koji vole laganiju hranu, preporučuju freš rolnicu sa tunom, bez pirinča, u koju idu samo rukola, avokado, krem sir i sveža tuna.

Ostale specijalitete i kompletnu ponudu možete videti OVDE, a dešavanja u restoranu i novosti možete pratiti putem fejsbuka i na instagramu. Za one koji žele da konzumiraju suši kod kuće, na raspolaganju je dostava hrane.

Radno vreme je od 8 do 23 časa, a petkom i subotom od 9 do ponoći.

Prava istina o predavanju engleskog jezika Japancima

400 Shares
400 Shares
Share via
Copy link