Koronavirus Srbija

Nestorović: Bio je haos u Kriznom štabu, nismo znali šta radimo! Kisić: Itekako smo znali šta radimo

Nestorović je ponovo zadao glavobolju Dariji Kisić Tepavčević, a verovatno i vlasti, kao i ostalim članovima Kriznog štaba.

On je na stručnom panelu pod nazivom „U susret drugom talasu“ održanom na međunarodnoj konferenciji „Svet posle koronavirusa“ rekao kako je u Kriznom štabu Srbije tokom epidemije vladao haos.

– Kad slušam Dariju, uopšte ne mogu da verujem da je prošlo tri meseca od onog nesrećnog februara kad je sve počelo. I stvarno nismo znali šta radimo. Imali smo dva modela, optimistički i pesimistički i prošli smo bolje nego optimistički, bolje nego najoptimističkiji model koji smo imali – rekao je na početku svog izlaganja pulmolog Branimir Nestorović.

Dodao je da ne zna koje mere je Krizni štab donosio.

– Teško je to reći, bio je haos, bio je priličan haos i… – rekao je Nestorović nakon čega ga je prekinula dr Darija Kisić Tepavčević.

– Izvinite ja moram odmah da se umešam. Itekako smo znali šta radimo, samo nismo prebrojavali svakog dana utiske, a itekako smo znali šta radimo –  rekla je ona, na šta se Nestorović nasmejao i prokomentarisao kako Dariju stalno boli glava od njega.

– Šte ćeš, ja ću da joj kupim piće – kazao je Nestorović i dodirnuo doktorku po ramenu.

Na ovaj neobičan dijalog nadovezao se dr. Predrag Kon, pokušavajući da stavi tačku na priču o haosu u Kriznom štabu.

– Sve vreme smo znali tačno šta radimo. Bez sekunde dvoumljenja – rekao je Kon.

Mimo ove više nego interesantne, a istovremeno poražavajuće, diskusije srpski stručnjaci su poručili da ćemo spremno dočekati drugi talas korone, te da imamo dovoljno respiratora i neophodne opreme.

Deo diskusije o tome da li je bilo haosa u Kriznom štabu Srbije pogledajte u videu na 33. minuti:

Rasprava o Nestorovićevim javnim nastupima i inicijativa oduzimanja dozvole za rad

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

74 Shares
Share via
Copy link