Kolumne

Stvarno Novače, što se nisi vakcinisao?

novak-djokovic-australija

Zbog svega što se događa Novaku Đokoviću poslednjih 24 sata vrti mi se u stomaku ko na ringišpilu. Bes, neverica, ljutnja, pa tuga. Kad se vožnja završi, povratiću. Veliki je ringišpil, ne želim nagradnu vožnju.

Pa opet, kada ga vidim kako na snimcima šalje poljupce okupljenim ljudima ispred hotela za migrante u kom je “smešten” i od prstiju pravi srce znam da će iz ovoga izaći još veći, još jači, još bolji. Ovo je samo još jedna, doduše vrlo visoka prepreka koja se uvek podiže pred ljude koji su odlučili da gledaju na život i na sebe malo drugačije. Kada stremiš da budeš bolji čovek, ovakva prepreka je neminovna. Zna to Novak pa je svom bratu poslao sms:

“Bog sve vidi.”

Uzdajmo se da je tako, da je Bog dobrog vida, i da mu između ostalog nije promakao ni tvit Nenada Čanka u kom piše: Užasan tretman prema Srbinu! Prema Srbinu!!! Pa jebote, nije užasan tretman zbog toga što je Srbin, već što se magarac nije vakcinisan!

Mislim da u neku dubiozu šta je mislio, a šta je napisao ne treba ulaziti. Danas je svako ko je hteo Novaka najgnusnije izvređao. Hrvatski novinar ga je nazvao kretenom. Kolege teniseri nisu baš ogorčeni zbog svega što se Novaku dešava. Nema tu nikakve solidarnosti.

Uz to nije mali broj onih koji su čak i ispod Čankovog tvita napisali: Tako je. Neka je neko rekao istinu.

Koliko se lako širi požar.

Nezaustavljivo je sve ovo. Politička igra, uvrede, nepoštovanje, izdrkavanje moći, jer može se, sitna riba dobija svojih pet minuta preko nazivanja Novaka magarcem i kretenom.

Ne znam da li je slučajnost što sav ovaj gnoj prska na današnji dan, ali recimo da nije bez razloga. Nikad se ljudska vrsta od sebe same neće spasiti. Meteor je u ravni umiranja u snu, naspram onoga šta pakost, moć, politika, mržnja, zavist rade ljudima. Naspram onoga što čovek može da uradi čoveku.

Kako smo došli u situaciju da masa onih koji apsolutno ništa u svom životu nisu uradili može da piše: kreten, ko ga jebe, što se nije vakcinisao, misli da može sve jer je bogat, magarac, sad će njega Jelena da vodi na piramide, lošim putem je krenuo…

Svojim odricanjem, trudom, žrtvom dođeš na poziju najboljeg tenisera na svetu, i onda doživiš tretman kriminalca kome se otima telefon, novčanik, koji se drži u sobi koju čuvaju dva policajca, koji se smešta u buđav hotel sa bubama, doživiš da te neki zadrigli političar iz Srbije naziva magarcem, neki nepoznati hrvatski novinar kretenom, deo javnosti nevakcinisanom budalom.

Ovaj Australian open nema smisla. Jebeš dizanje pehara kada znaš da Novak nije igrao, jebeš pobednički govor kad znaš da svog kolegu nisi podržao, jebeš obraćanje Vladi Australije i svim tim ljudima koji su priredili Novaku ovakav tretman, koji su zabranili na tribinama transparente podrške Noletu. Jebeš sve. Jebeš i vakcine, ako se ovakav teror vrši nad onima koji nisu želeli da je prime. Jebeš slobodarski svet koji pendrecima tuče nevakcinisane na ulicama. Jebeš slobodnu volju, ako se svela na to da Čanak tvituje da je Nole magarac nevakcinisani. Jebeš sve.

Jebeš sport u kom se oduvek igraju političke igre.

Jebeš sve. Osim onoga što je Novak odavno shvatio…  a to je sopstveni rast, velikodušnost, dobrota, ljubav, slediti sebe i misliti svojom glavom. Ostati Čovek kada te kamenuju.

Evo, dobili smo najjaču poslanicu za Badnji dan.

Aleksandar Stanković: Novak je vrhunski sportaš i kreten

Jovana Kešanski

Ja sam novinar, kolumnista. Nisam zapisničar. Prenosim svoje utiske o onome što me pokrene.

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Jebeš čoveka koji priča 5 jezika, obišao ceo svet, primio 14 vakcina za života i odjednom je pametniji od nauke i neće da primi još jednu vakcinu.
    Isto tako jebeš čoveka koji je prevarant. Koji je znao da je pozitivan pa je išao delio decima pehare, igrao tenis na ulici i davao intervju.
    A ukoliko je lažirao pozitivni nalaz samo da bi igrao na AO onda jebeš tog balkanskog debila koji mislim da je jači i pametniji od svih ostalih.

  • Nije se vakcinisao jer ima mozak proverite malo sastojke tih vakcina. Sportisti padaju sirom sveta dobijaju infarkt miokarda. Pogledajte malo Novakovu ishranu i raspitajte se malo zasto ne jede odredjene stvari. Samo se vi vakcinisite ruskim vakcinama koje imaju celije tromesecnog abortiranog fetusa ili zivotinjskog porekla (majmuna i svinje) a pustite Novaka da radi sta mu je volja jer zna on jako dobro zasto to radi.

  • Znao sam da mi nećete dozvoliti komentar, ali da li mogu dobiti objašnjenje zašto ja ne mogu napisati reč „jebeš“ dok novinar u tekstu može? KAKVI SU OVO DVOSTRUKI ARŠINI??

    Jebeš čoveka koji priča 5 jezika, obišao ceo svet, primio 14 vakcina za života i odjednom je pametniji od nauke i neće da primi još jednu vakcinu. Isto tako jebeš čoveka koji je prevarant. Koji je znao da je pozitivan pa je išao delio decima pehare, igrao tenis na ulici i davao intervju. A ukoliko je lažirao pozitivni nalaz samo da bi igrao na AO onda jebeš tog balkanskog debila koji mislim da je jači i pametniji od svih ostalih.

OGLAS

11.1K Shares
11.1K Shares
Share via
Copy link