Magazin Novi Sad

Novosadski studenti stomatologije popravljaju zube za 500 dinara, a sve uz nadzor profesora

zubar

Cene stomatoloških usluga odavno su kod nas dostigle rang luksuza, naročito ako je potrebno raditi protetiku. Kako je redovna poseta zubaru neophodna ne samo zbog estetike već i zdravlja, ljudi neretko uzimaju kredit u banci kako bi mogli da priušte blistav osmeh.

Ukoliko nemate veliki stomatološki problem, sređivanje karijesa, plombiranje zuba ili vađenje možete obaviti i na Klinci za stomatologiju Vojvodine, upola cene. Studenti rade intervencije u okviru praktičnih vežbi, a uz nadzor profesora.

Besplatno za studente sa uputom

Studenti intervencije ne obavljaju preko cele godine, već samo kada imaju praktične vežbe. Na Fejsbuk grupi Novosađanke, objavljen je nedavno post gde se mogu javiti zainteresovani za stomatološke usluge studenata po sledećima cenama:

  • vađenje zuba: 550 dinara
  • amalgamska plomba: 400 – 600 din.
  • kompozitna plomba: 500 – 1.000 din.

Pregled je besplatan, a za studente sa uputom su besplatne i intervencije.

Studenti zubi
Foto: Facebook

Novosađanke koje su imale priliku da koriste usluge studenata imale su samo reči hvale za njih.

– Bila sam prošle nedelje i ta preljubazna omladina mi je popravila nekoliko zuba i ja ih od srca preporučujem. Deco moja draga da ste mi živi i zdavi još godina sto.

– Meni su pre 20 godina radili protezu, nisam išla ni na jednu reklamaciju, tako da sve pohvale za decu koja žele da napreduju.

Svaka faza uz nadzor mentora

Naša sugrađanka Jelena D. kaže za Luftiku da je prezadovljna radom studenata i profesora.

–  Proletos sam na Fejsbuku videla da studenti stomatologije traže pacijente za plombiranje i vađenje zuba. Prijavila sam se i devojka mi je zakazala termin vrlo brzo. Promenila mi je dve stare, tamne plombe, koje sam imala još od detinjstva i stavila bele kompozitne. Svaku fazu rada joj je nadgledala mentorka – profesorka. Bila je vrlo spretna, nežna, ništa me nije bolelo i brzo je završila. Platila sam 1.200 dinara za oba zuba, a da sam išla kod redovnog zubara izašlo bi me 2.500 samo za jedan zub. Oduševljena sam i odlučila sam da idem ponovo, da mi promene sve stare plombe.

 

Klinika za stomatologiju Vojvodine
Foto: kzsv.rs

Kada se imaju u vidu cene istih ovih usluga u privatnim ordinacijama u Novom Sadu, vidi se da su cene studenata simbolične. Plombe se u privatnim ordinacijama kreću od 2.500 do 4.000 dinara, a vađenje zuba od 3.000 do 4.000 dinara. Studenti vežbe obavljaju na Klinici za stomatologiju Vojvodine, Hajduk Veljkova 12, a pregled i intervencija se mogu zakazati i na broj telefona 021 661 22 22.

Zubarka iz Beograda vrelim plesom u korsetu reklamira ordinaciju. Dajem zdravu vilicu!

Helena Duković

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
667 Shares
667 Shares
Share via
Copy link