Kolumne

Zubarka iz Beograda vrelim plesom u korsetu reklamira ordinaciju. Dajem zdravu vilicu!

seksii zubarka
Printscreen

Koliko smo počeli da normalizujemo vulgarnost dokazuje i to što bih mogla nakon ovog teksta biti deklarisana kao ljubomorna smežurana babetina koja komentariše seksi zubarku s Novog Beograda koja je danas zbog svog vrelog plesa u ordinaciji “osvanula” na portalima. Zbog svojih, pardon, nekoliko vrelih plesova uz pesme koje poručuju “dođi da te omađijam, da ti prijam” tako nešto, nije ni bitno, neko zavijanje koje ona u šortsu prati mešanjem kukovima. Zavezala je kikice, nasmejana je, ima lepe zdrave zube, na jednom snimku korset, lampa nad stolicom zubarskom čini mi se upaljena, nigde nikoga, pretpostavljam da se snima pre ili posle radnog vremena.

U postu je, piše na portalima, navela broj ordinacije i napisala “malo magije za direktore”, a ženama koje je osuđuju poručila “još više plesa i osmeha”.

U komentarima muškarci pišu da žele da zakažu popravku, što pre, nudeći svoje zdrave vilice, dok žene pišu da je “dno dna”.

Meni je iskreno sve što sam videla tragikomično, ne zato što se zubarka uvija kraj stolice za popravku zuba, već što sa 20 i nekom, nakon završenog faksa, kad treba da trasiraš svoju put u tom poslu igraš ko šiparica na nečijoj gajbi. Malo me bila sramota da gledam. Čitav taj spoj, zavijajuća muzika, kratki šorts, plesna tačka u ordinaciji bili su mi komični, situacija za odmahnuti rukom, jer ako do sad nismo shvatili da će se uskoro i eurokrem reklamirati tako što će se mazati na nago žensko telo umesto na parče ‘leba, onda jebi ga.

Ovde bez uvijanja, fotošopova, sisetina, butinetina, guzetina, vulgarizma slabo šta može da se reklamira i dođe u žižu interesovanja. Što si vulgarniji i prostiji, više posla u sferama koje donose veliki novac.

Možda da sabijem svoju knjigu u međunožje? Možda mi to donese lovu?

Nije mi jasan poriv zubarke da na ovaj način sebe i svoju ordinaciju predstavi, mislim ako je želela da predstavi sebe, možda je mogla bar da makne stolicu udesno ili ulevo, ili ja sad lupam kao “ljubomorna babetina”. Iako nisam baba, možda samo razmišljanjem, jer pokušavam da zamislim našeg seoskog zubara kako raskopčan u mantilu na polugolom telu uvija kukovima kraj zubarske stolice dok sestra meša masu za plombu.

Pa, opet, verujem da će muškarcima ovo prijati, posebno ako se plaše popravke, zubarka kao anestezija, neko napisa, nije daleko.

Stvar je samo u tome šta mi danas očekujemo od onih koji treba da nam poprave zube, zdravlje, obrazovanje. Kakve ljude želimo da gledamo u poslaničkim klupama, u televizijskim emisijama, pred školskim tablama, na direktorskim mestima, u upravama, u preduzećima, u sudovima…

Da li smo postali toliko tolerantni na vulgarizam da ovakve stvari doživljavamo kao slobodu volje svakog pojedinca da se izrazi, jesmo li izgubili neka vrednosna načela, da li je sve ovo poruka mladim devojkama kako najbrže i najbolje steći pacijente nakon završenog faksa, praviti od sebe pohotu za napaljene muškarce koje najmanje od svega zanima popravka.

Da li feminizam ovo brani, zanima me.

Ili je ovaj nenormalizam normalizam jer smo mi jebeno demokratsko društvo koje je odavno izgubilo stid, obraz, zdrave vrednosti?

Ne mogu da aplaudiram Ljubinki na hrabrosti jer priznaje da joj je sin (13) navučen na igrice

Jovana Kešanski

Ja sam novinar, kolumnista. Nisam zapisničar. Prenosim svoje utiske o onome što me pokrene.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

202 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap