Novi Sad

Studenti iz Novog Sada prekidaju zimovanje na Kopaoniku, vraćaju se kući

kopaonik

Studenti iz Novog Sada koji su prethodnih dana skijali na Kopaoniku, uprkos vanrednom stanju u zemlji, odlučili su da prekinu aktivnosti i vrate se kući, rekao je Tanjugu predsednik Univerzitetskog sportskog saveza Novog Sada Marko Gušić.

„Mi smo došli na Kopaonik pre Uredbe, uz sve instrukcije i preporuke nadležnih zdravstvenih službi, prateći sva uputstva i preporuke. Odmah nakon donošenja odluke o vanrednom stanju i donošenju Uredbe, obustavljene su sve aktivnosti i projekat je prekinut. Iako skijalište radi i obuke se realizuju, mi smo odlučili da prekinemo aktivnosti“, naveo je Gušić.

Univerzitetski sportski savez Novog Sada organizovao je odlazak 135 studenata sportista na Kopaonik u okviru projekta „Zimskih edukativnih i rekreativnih aktivnosti“, za koji je izdvojeno sedam miliona dinara.

Kako je naveo Gušić, trenutno su u fazi realizacije povratka, kako bi studente vratili u Novi Sad, u manjim grupama sa više autobusa.

„Prevoznici su trenutno prebukirani, s obzirom na to da su sve ekskurzije prekinute i da se svi vracaju, pa je stoga broj raspoloživih vozila i vozača manji. Najverovatnije će jedan deo studenata krenuti za Novi Sad večeras, a ostatak sutra prepodne. Nije bilo zdravstvenih problema, povišene temperature i slično. O nastavku samog projekta odlučićemo naknadno da li će se realizovati u decembru, i to u zavisnosti kako se bude odvijala trenutna situacija u vezi sa virusom“, istakao je Gušić.

Zbog proglašenja vanrednog stanja u Srbiji su obustavljene sve sportske aktivnosti, prekinuta su prvenstva, profesionalni sportisti su kod kuće, a zabranjen je i rekretativni sport, kao i rad teretana.

Kako je Tanjugu rekao direktor preduzeća „Skijališta Srbije“ Dejan Ćika skijališta na Kopaoniku će ostati otvorena sve dok od Vlade ne dobiju drugačiju instrukciju.

Korona u Vojvodini – Poslednje informacije, gde se testirati, kome se obratiti

Share via
Copy link