Lifestyle Vesti Novi Sad

Stolar Mile sa timom pomaže samohranim roditeljima

Stolar Mile, čovek doborg srca, zajedno sa timom Udruženja samohranih roditelja pomaže porodicama kojima je pomoć najpotrebnija.

stolar-mile-decije-stolice
privatna arhiva

Biti roditelj nije lako, a duplo teže je onima koji su svojoj deci i otac i majka. Kako bi se njima pomoglo, nekoliko mladih iz Šida je osnovalo Udruženje samohranih roditelja koji će nakon registrovanja nositi naziv „Od srca za radost“.

Ona i on su samohrani roditelji, Kristina Kodić i Veselko Djajić, a došli su na humanu ideju kako bi mogli da pruže pomoć drugim samohranim roditeljima i osnuju Udruženje samohranih roditelja.

– Udruženje samohranih roditelja je, da tako kažem, beba, jer postojimo negde od decembra kada je nastala prvo ideja, a potom smo tu ideju i realizovali. Do sada smo radili kako se to kaže kao ortačko društvo, a sada smo odlučili i da se registrujemo. Do sada smo pomogli mnogim porodicama, slali smo im donacije i pakete pomoći u vidu odeće, hemije, hrane, kolica za bebe i sve druge stvari koje su potrebne za svakodnevnu egzistenciji. Mi smo Udruženje koje se nalazi u Šidu, i koje je počelo sa radom prvo na teritoriji Šida, a sada već polako širimo delovanje po celoj Srbiji. Ovo Udruženje je humanitarna, neprofitna, nestranačka dakle nevladina organizacija, koja se bavi pružanjem pomoći socijalno ugroženoj kategoriji samohranim roditeljima – kaže predsednica Udruženja Kristina Kodić i dodaje da su njenom timu još Veselko Djajić kao predsednik skupštine udruženja i osnivač, zatim Merima Vasiljević i Zvezdana Marjanović iz Beograda koje će voditi ogranak Udruženja u Beogradu.

Dalji ciljevi Udruženja i plan rada je fokusiranje na projekte u koje će biti uključene i državne institucije, druga udruženja, firme i svi drugi koji žele da pomognu.

– Radicemo na realizaciji organizovanja seminara, edukativnih prograna gde ćemo širiti društvenu svest o problemima sa kojima se samohrani roditelji svakodnevno susreću. Planiramo I projekat obezbeđivanja besplatne pravne pomoći, jer mnogi ljudi ne znaju koja sve prava imaju i kome mogu da se obrate kada se nađu ulozi oba roditelja – ističe Kristina.

Saradnja između Udruženja samohranih roditelja i stolara Mileta, čoveka dobrog srca, počela je tako što je on poklonio stolicu za samohranog roditelja, a onda nastavio da i dalje savetima pomaže ovom timu.

stolar-mile-stolice-deci
privatna arhiva

– Mile je jedan pre svega čovek zaista velikog srca. To je čovek, koji svojim konstantnim radom i trudom i svojom humanošću čini ovu zemlju ponosnom. On usrećuje naše najmlađe i najslađe, našu decu. Kada sam počela sa delovanjem u okviru Udruženja, Mile je bio među prvim osobama, ako ne i prva, sa kojom sam pocela da sarađujem, a da to nisu članovi Udruženja, ja sam ga kontaktirala za stolicicu i tako je sve počelo. To je čovek koji mi je dao savete koje niko nije, koji je nesebično svoje iskustvo podelio sa mnom, na njega ja zaista mogu da se oslonim u svakom trenutku. Takođe je uticao na brojne ljude koji su se počeli da se javljaju Udruzenju nakon šerovanja informacija na društvenoj mreži Facebook. Zahvalni smo mu što nas zaista podržava i bodri i što veruje u nas, jer i mi verujemo u njega i mi verujemo da zaista zajedničkim snagama možemo napraviti promene, lepšu i zdraviju budućnost za naraštaje koji dolaze – objašnjava Kristina.

fru-avantura-deca
Foto: Milenko Stanković

Ovo Udruženje ne raspolaže novčanim sredstivima, a to je jedan od problema sa kojima se trenutno bore, jer mnogi od njih, nemaju posao.

– Novosađani mogu pomoći tako što će pre svega naš rad pratiti na Twitteru, Facebooku, WordPressu, kako bi ispratili dešavanja i naravno tako što će odeću, obuću, koja im ne treba donirati  Udruženju.

Novosađani i svi drugi mogu da pomognu kada Udruženje organizuje akcije skupljanja pelena, hemije, hrane.

Više o stolaru Miletu, čoveku dobrog srca

Avatar

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

323 Shares
323 Shares
Share via
Copy link