Magazin

Vlasnik pečenjare poklanjao po 1 kg mesa za Božić: „Nije zarada sve na svetu“

pečenjara
Foto: Printscreen

Vlasnik jedne pečenjare iz Valjeva, Zoran Jakovljević, objavio je na društvenoj mreži Fejsbuk da poklanja pečenje svakome ko nije u mogućnosti da ga sebi priušti i dodao da prednost imaju samohrane majke.

Informacija se brzo proširila i to ne samo među Valjevčanima. Pohvale na račun vlasnika su se nizale, a on je otkrio kako je došao na tu ideju.

– Ja sam pre nekoliko godina kupio prase za Božić, umesto 20 kilograma, doneli su mi 30 i meni je to bilo mnogo, tada sam podelio ostatak svima – počinje Zoran, piše Telegraf.rs.

Taj običaj, njemu drag, želeo je da nastavi.

– Nakon toga, ja sam odlučio da nastavim sa tim, i kupio sam pečenjaru, inače sam pevač, ali ovo mi je onako, posao koji volim da radim, a i nemamo neki izbor pečenjara ovde u Valjevu, kao što ima Čačak.

Zarada nije bitna, već sreća ljudi.

– Ove godine se javilo puno ljudi, upravo sam krenuo u pečenjaru jer je ostalo jedno prase, želim i njega da poklonim. Puno se ljudi javilo, ali mi je samo žao što nemam više. Nije zarada sve na svetu, potrebno je usrećiti nekoga i kada bismo se svi zajedno udružili kada su ovakve stvari u pitanju, gde bi nam bio kraj.

Izvor: Telegraf.rs

Novosađanka spojila ljubav i humanost, šije lutke i poklanja ih deci širom Srbije

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

743 Shares
743 Shares
Share via
Copy link