Magazin

Ovu robu nipošto nemojte kupovati u kineskim radnjama, lošeg je kvaliteta, a može biti i vrlo opasna

44936491_759649304369374_8910506059005689856_n
Foto: rtvsantos

Mačka u džaku.

Kupovina u kineskim radnjama može biti isplativa i zabavna, ali postoje određeni proizvodi koje je bolje izbeći ili pažljivo razmotriti pre nego što ih nabavite.

Iako su kineske prodavnice poznate po svojim povoljnim cenama, postoji nekoliko stvari koje ne treba da kupujete u ovim prodavnicama, zbog kvaliteta, bezbednosti ili dugotrajnosti.

Evo nekoliko primera koje prenosi Stil.

Elektronika i električni uređaji

Kineske prodavnice često nude jeftine elektronike, ali kvalitet tih proizvoda može biti upitan. Mogli biste se suočiti s nekompatibilnim uređajima, lošim performansama i krhkim komponentama.

Igračke za decu

Mnoge igračke iz kineskih prodavnica ne prolaze stroge sigurnosne standarde i često sadrže potencijalno opasne materijale kao što su olovo. Sigurnost vaše dece mora uvek biti prioritet.

Kozmetika i proizvodi za negu kože

Nekvalitetni kozmetički proizvodi mogu sadržavati štetne hemikalije koje mogu štetiti vašoj koži. Takođe, njihova dugotrajnost i efikasnost mogu biti upitni.

Odeća i obuća

Iako možete naći povoljnu odeću i obuću u kineskim prodavnicama, kvalitet materijala i izrada može biti niska. Proizvodi često neće trajati dugo i možda neće izgledati kao na fotografijama na internetu.

Alat i oprema za kuću

Jeftini alati i oprema za kuću iz Kine mogu biti krhki i nepravilno izrađeni, što može dovesti do nezgoda ili problema prilikom korišćenja.

Baterije

Kineske baterije često imaju manji kapacitet od deklarisanog, a takođe postoje rizici povezani sa sigurnošću.

Sportska oprema

Ako ste ozbiljni sportista, verovatno biste trebali izbegavati sportsku opremu iz jeftinih izvora jer kvalitet i performanse mogu biti problematični.

Proizvodi sa zaštitnim znakovima i autentičnost

Kupovina proizvoda sa zaštitnim znakovima, poput lažnih dizajnerskih proizvoda, može biti ilegalna i kažnjiva. Osim toga, kvalitet ovih proizvoda je često daleko ispod standarda originalnih proizvođača.

Automobilski delovi i pribor

U slučaju automobilskih delova, sigurnost je od suštinskog značaja. Kupovina jeftinih, neispravnih delova iz kineskih prodavnica može ugroziti vašu bezbednost na putu.

Kvalitet i sigurnost treba da budu vaši prioriteti prilikom kupovine, bez obzira na cenu.

Prvi viseći voz predstavljen u kineskom Vuhanu sa maksimalnom brzinom od 60 km/h

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link