Srbija Vesti

Batinaši slomili nogu članu borskog SSP-a kao osvetu za subotnje blokade

bor slika ssp
Foto: FB

Dva muškarca privedena su u Boru nakon što su prebili Roberta Mišića, člana gradskog odbora Stranke slobode i pravde u ovom gradu. Robertu je slomljena noga i moraće na operaciju, a osim teških telesnih povreda napadači su imali i poruku za Irenu Živković, predsednicu GrO SSP-a iz Bora.

Mišić je, po rečima kolega iz stranke, namamljen na sastanak od strane čoveka koji je automobilom pokušao da probije subotnju blokadu, kada se navodno jedan deo auta oštetio. Mišić je pristao da se vidi sa vozačem kako bi dogovorili oko obeštećenja zbog popravki, ne sluteći da će zbog toga završiti u bolnici isprebijan i u prelomima.

Kako su objavili iz SSP-a, napad se dogodio u ulici Vase Pelagića, a ovo je još jedna krvava epizoda pred dalji nastavak protesta.

Čini se da konačno imamo prilike da vidimo čemu služi beleženje i fotografisanje učesnika protesta.

-Batinaški odredi širom zemlje očigledno disciplinuju građane, neke tokom protesta, neke naknadno kao člana SSP-a u Boru. Namamljen je na susret sa siledžijama pod izgovorom da se dogovore oko štete na autu ulubljenom tokom protesta. Tokom prebijanja su uputili pretnje i predsednici odbora u Boru, Ireni Živković. Represija se pojačava – kaže za Luftiku Danijela Grujić, predsednica GrO SSP-a iz Novog Sada.

Irena Živković je objavila fotografiju Roberta Mišića iz bolničke postelje uz komentar da su ovakvi primeri ogledalo društva u koje smo se pretvorili tokom desetogodišnje vladavine Srpske napredne stranke i pre svih Aleksandra Vučića.

– Evo ti, Aleksandre Vučiću, slika tvoje vlasti. Pamtićemo te po fašizmu, po sejanju mržnje, po deljenju ovog naroda, po huškanju na nasilje, po ugroženim životima i razorenim porodicama! Dok su ga tukli, imali su poruku i za mene. Prenešeno mi je. Odgovaraćete! Ide na operaciju! Odgovaraćete tako mi Boga! – stoji u opisu fotografije koju je na Fejsbuk postavila Irena Živković.

Ona se preko ove društvene mreže obratila i iz bolnice, a na snimku je rečeno da lokalna policija demantuje postojanje političke pozadine napada.

Videli smo scene nasilja širom Srbije u prethodne tri nedelje. Protestanti su tokom demonstracija odgovorili na provokacije i napade kamenicama, ali mnogi od njih su između dve subote u mesecu suočeni sa ogromnim brojem pretnji, ucena, ali kao što vidimo i sa prebijanjima.

Snimak sa blokade u Boru, kada je došlo do „upoznavanja“ između Roberta i njegovih napadača, objavljen je na stranici „Borani se pitaju“.

Štrajk u Ziđinu zbog smanjenja plata dok gradonačelnik Bora kineskim direktorima uručuje zahvalnice

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

74 Shares
Share via
Copy link