srpska-carina-instagram
Magazin

Srpska carina ima Instagram profil i morate ga zapratiti (FOTO)

Veovali ili ne, srpska carina ima svoj službeni Instagram profil i vrlo su aktivni na njemu.

Pod imenom @carina_srbije oni skoro svakodnevno objavljuju fotografije svojih „ulova“. Ima tu cigareta, droge, oružja, zlata pa čak i numizmatičkih kolekcija. Nema toga što ljudi ne pokušavaju da prošvercuju preko srpske granice.

„Neko od putnika autobusa na liniji Sofija – Niš je pokušao da sakrije i prošvercuje 20 borbenih i lovačkih noževa iza naslona zadnjih sedišta, kao i ispod njih. Na skrivenom mestu pronađeno je 12 tzv. leptir-noževa, pet bodeža i još pet noževa karambit i Browing“, samo je jedan od primera objava koji se mogu pronaći na ovom Instagramu uz fotografiju.

„47-godišnji Holanđanin iz Amsterdama se verovatno nadao da carinici na Gradini neće odlučiti da pregledaju njegov automobil, čim je sa sobom poneo skoro 900 dečjih dresova i smestio ih u auto-prikolicu. Isto je tako mislio da niko neće primetiti da su majice i šorcevi marke Adidas samo dobro napravljene kopije tog brenda, što iskusnim carinicima naravno nije moglo da promakne“, objavili su ranije.

View this post on Instagram

Carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Gradina upravo otkrili veliku numizmatičku kolekciju čija će autentičnost, pa samim tim i vrednost biti naknadno utvrdjena. Reč je o 20 paketića ispunjenih novčićima iz raznih perioda koje je jedan turski državljanin sakrio u duplo dno plastične kutije za stvari teške preko 10 kg. Kako saznajemo od carinskih službenika na prelazu, kolekcija je otkrivena na ulazu u Srbiju, a putnik se sa skrivenim tovarom uputio ka Zapadnoj Evropi. #upravacarina #carinasrbije #carinskasluzba #carinici #carinskakontrola #krijumcarenje #sverc #numizmatika #numizmatickakolekcija #antickinovcici #krijumcarenjeantickognovca #zastitakulturnogblaga #granicniprelaz #gradina #putnici #bezbednost #sigurnost #customscontrol

A post shared by Uprava Carina Republike Srbije (@carina_srbije) on

Srpsku Carinu trenutno prati skoro 6000 ljudi, a nema sumnje da će taj broj uskoro i porasti.

Blaženkina priča o svim lažima Instagrama, na kojem možete biti šta god poželite

Izvor: Index

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku