Lifestyle Magazin Novi Sad

Srđan Šveljo: Novosađanke sa najviše stila su na Najlon pijaci

Modni stilista i urednik Srđan Šveljo je 11 godina radio na IN radiju kao autor, DJ i muzički urednik, ima i svoj sajt Urbanlook.info koji sam uređuje već deceniju, stilizovao je i mnoge modne stranice magazina JOY, Lepota i Zdravlje , L officiel… Poznat je po neobičnim stajlinzima i muškim editorialima, fotografijama, tekstovima i intervjuima, revijama, a mnogi ga znaju i kao DJ Fanatika.

Koja od poznatih dama iz Novog Sada po vašem mišljenju ima najviše stila?

– Nema baš nešto poznatih dama u Novom Sadu, a još i da pri tom imaju stila. Više su to neke žene koje srećem na ulicama, u klubovima dok radim, ali najviše na Najlonu. Međutim postoji ipak nekoliko njih koje ovaj grad čine lepšim i boljim. Vesna Farkaš moja jako dobra prijateljica, novinar i voditelj sa RTV Panonije, ona svojim stilom čini da je dan lepši, da je ovaj grad svetska metropola, iako mnoge zbunjuje stilom mene čini izuzetno ponosnim. Tu su Olivera i Jovana Balašević , Jasmina Sanader, Tatjana Dmitrović Drljan modni bloger, Nataša Vranešević… i još neke kojima ne znam ime, ali znam i prepoznajem stil i ono što žive kroz njega.

Najlon pijaca je postala atraktivno mesto čak i za novosadske blogerke, koliko je ovo mesto inspirativno?

– Najlon već dugo posećujem i to je mesto koje stoji svakog petka i subote u mojoj glavi kao omiljena destinacija za tu nedelju. Inspirativno je onoliko koliko se tresem od ushićenja šta li ću ovaj put zateći dok “ronjam” po gomilama. Sve ono najbolje od sebe što sam do sada dao kroz stajlinge za moje muške editoriale koji se objavljuju širom sveta poteklo je baš sa Najlona i kombinovano sa domaćim dizajnerima. Najlon bi trebalo staviti u turističku ponudu grada, jer verujem da bi se tako privukla neka nova ekipa  blogera, stilista, hipstera koji bi svoju ljubav prema modi i svemu što je drugačije upotpunili baš na novosadskoj Najlon pijaci.

Koliki vam je izazov bio da stilizujete Frajle?

– Uvek je izazov biti stilista nekome ko je u show biznisu, a posebno u muzici. Ovde je to puta 4. Mi se dugo poznajemo i nekako je bilo i logično da dođe do ove saradnje na koju sam takođe ponosan. Ni malo nije lako četiri različite žene, osobe , umetnice stilizovati, a da pri rome svaka ostane svoja dosledna sebi svom stilu, a opet da kao celina budu jedno i predstavljaju Frajle. Ali zahvaljujući nekoj iskrenosti i lepom odnosu i razumevanju došli smo vrlo brzo do rešenja i ne postoji ni jedan problem niti prepreka kad je u pitanju style za njih.

Zbog čega vam je Novi Sad izvor energije i zašto niste hteli da ga napustite?

– Novi Sad je mesto gde mogu da realizujem i budem sve ono što jesam , najviše u profesionalnom smislu. Ovde ne gubim minute, sate dok se premestim od tačke A do tačke B, nekako imam utisak da dan traje mnogo duže, a to meni ide u korist. Iako sam imao ponude da se premestim zbog posla u Beograd ipak sam ostao ovde, jer ovde mogu da sve svoje ideje makar pokušam da pretvorim u delo, ovde ako želim da popijem kafu sa nekim to i učinim u roku od pola sata bez zakazivanja danima unapred. U Novom Sadu i ako izgubim energiju, a dešava se zbog jurnjave, stignem i da je povratim i krenem dalje. Čudo je to koliko dan ovde traje dugo, ako umete da ga pametno iskoristite.

Koje vam je omiljeno mesto u Novom Sadu?

– Kada si u nekom gradu više od dve decenije onda je tu mnogo mesta koje život i Novi Sad znače. Podsetio bih se nekih omiljenih kojih više nema osim na fotkama i u mislima: Contrast, House, Big Mama, Lounge Cafe, Out. U Novom Sadu volim Bulevar, volim Najlon, ali i strogi centar grada. Mnogo mi znače Kuća Mala, Sketch, Kažte… To su sva mesta gde se osećam kao u svom stanu , gde sam uvek bio okruzen istomišljenicima i ljudima slične energije.

Vi se trudite da na SFW-u promovišete mlade dizajnere, koliko njima znači ovakav vid podrške?

– Od kada imam priliku kroz svoj rad da ih promovišem ja to činim svim srcem, jer malo je prostora gde oni mogu da budu viđeni i gde njihov rad može da bude predstavljen. Ja to radim kroz magazine za koje pišem,u kojima radim, kroz razne portale, svoj sajt Urbanlook pre svega a od nedavno i kroz SFW.

Strani dizajneri kad dođu u Novi Sad zameraju devojkama što su uniformisane, a koji biste vi modni savet dali Novosađankama?

– Oni imaju tu sreću da ih ponese samo prvi utisak mislim da bi izgubili volju za modom i pričom da su ovde duže i kada bi shvatili koliko su devojke zaista “uniformisane”. Često se pitam gde je tu problem da li brendovi i njihova ekspanzija i nametanje trenda ili opet neznanje i strah od mode i modiranja. Vrlo je jednostavno, samo ne treba kopirati niti drugaricu iz klupe, niti lutku iz izloga, a ni pevačicu sa TV-a, već probuditi u sebi sebe i osloboditi se modno. Sve ono što vas čini sretnim i u čemu ste sebi lepe moderno je trendi. Ne plašite se mode već uživajte u svemu što nudi a tu su i kolori, dezeni krojevi i detalji. Igrajte se!

Više o blogerki koja se oblači na najlonu

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

komentar

Klikni da objaviš komentar

1.9K Shares
1.9K Shares
Share via
Copy link