Magazin Novi Sad

Bosketu za semafor 140.000 € : ‘Vučević pretvorio Novi Sad u rasadnik kriminalaca’

semafor-boske
Foto: SSP

Novosađani će dobiti novi skupoceni semafor kod Najlon pijace koji će građane koštati više od 140.000 evra. Posao je nakon tri neuspela tendera dodeljen firmi “Montop”. Vlasnik ove kompanije javnosti i organima gonjenja je dobropoznati Marko Bosanac zvani Boske, protiv koga je novosadska opozicija podnela krivičnu prijavu zbog kamenovanja građana i nasilnog ponašanja na protestu kod Mosta slobode, stoji u saopštenju Gradskog odbora SSP Novi Sad.

Povodom još jednog unosnog posla koji je firma Marka Bosanca dobila iz SSP-a napominju da naprednjačka vlast u Novom Sadu i dalje ne preza ni od čega što pokazuje najnoviji slučaj tendera za signalizaciju kod Najlon pijace, gde je posle tri neuspela pokušaja Gradska uprava četvrti put sprovela pregovarački postupak na kome je posao upravo dobio „Montop”.

– Umesto da se ova osoba procesuira, firma čiji je on vlasnik nagrađuje se poslom za postavljanje semafora i to po ceni koju je on tražio i zbog čega su tenderi padali. Tako se od prvobitne cene od 15,5 miliona dinara došlo do 17,1 milion dinara – navodi novosadski SSP.

Iz ove stranke ističu da je gradonačelnik Miloš Vučević Novi Sad pretvorio u rasadnik kriminalaca koji po potrebi šetaju sa tašnom i mašnom, a da će građani dobiti skupoceni semafor po ceni od preko 140.000 evra.

– Naš grad ima mnogo kritičnih saobraćajnih tačaka gde su semafori preko potrebni. Umesto racionalnog korišćenja novca iz budžeta grada i postavljanja saobraćajne signalizacije na mesta gde je zaista neophodna, mi ćemo dobiti jedan neverovatno skup semafor i verovatno ćemo ponovo imati priliku da gledamo Miloša Vučevića kako zapomaže nad praznom gradskom kasom i za to okrivljuje trenutnu geopolitičku situaciju i Novosađane – poručuju iz Gradskog odbora SSP-a.

Podsetimo, Marko Bosanac je 2017. godine osnovao novosadsku agenciju Montop HRS sa ulogom od 10.000 dinara. Montop je Novosađanima postao poznat u oktobru iste godine, kada je u isti konzorcijum koji je 2018. dobio posao i na RTV-u, angažovan za potrebe novosadskog JKP “Put”.

Vrednost tendera u poslu koji je “Put” sklopio sa agencijama Optimum MV-NS, Sequester employment i Montop HRS iznosio je 14,6 miliona dinara. Shodno tom ugovoru, pomoćni radnik i vozač koštali su “Put” neverovatnih 143.375 dinara mesečno.

Montop HRS je na sebe skrenuo pažnju još jednim “poslovnim poduhvatom” novembra 2017. kada su u konzorcijumu sa još jednom firmom od JKP “Čistoća” dobili posao čišćenja pojedinih delova grada za oko 20 miliona dinara.

Šef gradskog ogranka Narodne stranke, Borislav Novaković dovodio je u vezu gradonačelnika Miloša Vučevića sa Bosancem, kojeg optužuje za kriminalne radnje.

Prema njegovim tvrdnjama, Bosanac je Vučevićev čovek, a koliko je ovaj “običan” član SNS-a zapravo značajan za partiju i partija za njega govori činjenica da je jedne godine bio i slavski kum novosadskim naprednjacima, te je tom prilikom viđen i na fotografijama kraj gradonačelnika.

Novaković je prošle godine optužio gradsku vlast i Srpsku naprednu stranku da su omogućili da Marko Bosanac Boske sklopi niz ugovora sa javnim preduzećima, zahvaljujući čemu su njegove firme proteklih godina zaradile 341 milion dinara.

Kao primer naveo je da je Montop od Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća dobio 4 miliona dinara za kako je rekao, usluge “brojanja putnika na stajalištima”.

Novaković je tada naglasio i da je Bosanac osuđen na šest meseci zatvora zbog nasilničkog ponašanja pred Osnovnim sudom u Novom Sadu i podvukao da takvoj osobi nije mesto pored gradonačelnika Novog Sada.

Nasuprot tome, Privredna komora Srbije dodelila je Bosancu nagradu za Regionalnog poslovnog lidera za 2020. godinu.

Novosadsko tužilaštvo čeka izveštaj policije o Bosketu i ekipi koja je napala građane na Mostu slobode

Čitajte Luftiku na Google vestima

197 Shares
197 Shares
Share via
Copy link