Magazin

Srbin ogorčen jer komšija renovira stan usred januara: “Ovakav stepen bezobrazluka nigde ne postoji”

renoviranje 2
Foto: Gradnja.rs

“Znači, probijanje mozga dva meseca. Alo! Je l’ pravite kuću?”, to je reakcija jednog korisnika društvene mreže Tviter na obaveštenje koje je u zgradi ostavio jedan od komšija. U obaveštenju se navodi da će u periodu od 23. januara do 15. marta renovirati stan.

U tom obaveštenju ne bi bilo ništa sporno da se, prema rečima ogorčenog stanara, poštuje ono što je napisano i da se radovi ne izvode usred zime, piše Telegraf.rs.

“Samo u Srbiji može da se renovira stan dva meseca u januaru. Ovakav stepen bezobrazluka, bahatosti nigde ne postoji”, napisao je autor, dodajući da zimski period nije adekvatan jer je većina porodica u kući i deca idu u školu.

Takođe, ističe da iako piše da će stanar “poštovati kućni red i da će održavati čistoću hodnika”, u praksi to nije istina.

– Prvo je radio kupatilo tri nedelje, 6-7 sati dnevno. Posle toga pauza nekoliko dana i kreće haos nakon toga, sečenje zidova, bušenje itd. Tek tada ostavlja ovo obaveštenje na ulazu. Eto ti proceni – odgovorio je autor tvita na jedan od ostavljenih komentara u kojem se navodi da “nije u pravu”.

Bilo je i onih koji isprva nisu podržali autora tvita jer renoviranje zavisi od finansija, a ne od godišnjeg doba, ali su se usaglasili da bi trebalo da poštuju kućni red.

Kako je u inostranstvu?

U diskusiju su se uključili i Srbi preko grane, pa je tako jedan muškarac koji živi u Skandinaviji istakao da tamo “nema sezone renoviranja”.

– Renoviranje i gradnja tokom cele godine. Ovde ako se renovira cela zgrada, stanarima nađu alternativno stanovanje, a inače mora imati neki red… Ne mozeš da radiš kad i kako hoćeš, to si u pravu – napisao je, na šta se nadovezao i jedan Srbin koji je upućen u pravila u Sloveniji:

– I u Sloveniji je cele godine, nema sezone za unutrašnje radove. U mom bloku kada su kompletno renovirali stan je trajalo duže. Ali poštovali su kućni red. Razbijanje starih pločica, zidova samo do podne.

Izvor: Telegraf.rs

Nije hteo da plati obnovu fasade i komšiluk je došao do urnebesnog rešenja (FOTO)

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
40 Shares
Share via
Copy link