Koronavirus Srbija

U Srbiji još 233 obolela i šest umrlih, ukupno 8.275 zaraženih

koronavirus-testiranje

Od juče do danas u Srbiji je registrovano 233 nova pozitivna slučaja na korona virus i još šest preminulih. Ukupno je u našoj zemlji 8.275 obolelih i 162 smrtna slučaja.

Do danas je testirano 67.917 građana, od kojih u poslednja 24 sata 3.614.

Na bolničkom lečenju nalazi se trenutno 2.701 pacijenat, među kojima je 85 na respiratorima.

U Srbiji je izlečeno od početka epidemije 1.209 ljudi, piše Danas.

Procenat smrtnosti trenutno iznosi 1,96 odsto.

U poslednja 24 sata preminula su tri muškarca i tri žene, a od početka epidemije 103 osobe muškog pola i 59 ženskog pola.

U protekla 24 sata u AP Vojvodini testirano je 239 osoba na prisustvo virusa kovid 19, a kod njih 19 je potvrđeno prisustvo ove virusne infekcije, saopšteno je danas iz Pokrajinske vlade.

Načelnik Vojnomedicinske akademije (VMA) u Beogradu pukovnik Miroslav Vukosavljević izjavio je da je do danas devet lekara i medicinskih tehničara iz te ustanove bilo inficirano korona virusom a da su dva lekara i jedan tehničar u međuvremenu ozdravili.

Epidemiolog Zoran Radovanović izjavio je danas da je on za postepeno ublažavanje mera i da je mera sa kojom treba biti strpljiv vraćanje međugradskog prevoza, jer je situacija još „rovita“ i pojavljuju se povremena žarišta poput Negotina.

Hrvatski naučnik i molekularni biolog Gordan Lauc kaže da oko 50 odsto ljudi verovatno neće ni primetiti da je zaraženo Kovidom 19, što, kako dodaje, i nije tako neobično.

Države širom sveta ublažavaju mere ograničenja kretanja kako bi oporavila društva i ekonomije pogođene pandemijom korona virusa.

Kina je danas prijavila samo tri nova slučaja zaraze korona virusom i nije bilo novih smrtnih slučajeva 12. dan zaredom.

Paravani za stolove, konobari sa maskama: Ovako će izgledati kafići kad počnu sa radom

Share via
Copy link