Koronavirus

Srbija oborila rekord po broju zaraženih – više od 18.000 pozitivno na koronavirus!

korona-test-covid

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 39.740 osoba, od kojih je pozitivno njih 18.006, dok je, nažalost, 26 osoba preminulo.

Na respiratorima je 109 pacijenata.

Podsetimo, u Srbiji je juče na korona virus testirano 29. 443 osoba, od kojih je bilo pozitivno njih 12.797, dok je, nažalost, 27 osoba preminulo. Hospitalizovanih pacijanata je bilo 2.478, od kojih je na respiratratorima bilo 102 pacijenta.

Direktorka Kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević rekla je da je u toj ustanovi za samo pet dana hospitalizovano 323 pacijenta.

– Imamo pacijente kao u momentu otvaranja Kovid bolnice u decembru 2020. godine, ali raduje me da nema povećanja pacijenata na odeljenjima intenzivne nege – kaže direktorka Kovid bolnice u Batajnici.

Po broju novoobolelih, epidemijska situacija se može oceniti kao teška. Ipak, po težini kliničke slike, i zbrinjavanju pacijenata na bolničko lečenje, veliki broj zaraženih na sreću ne prati i veliki broj hospitalizovanih.

Da li skraćenje perioda izolacije i dominacija omikron soja i u našoj sredini, ukazuje na smirivanje situacije, i kraj epidemije ili koronavirus može ponovo da iznenadi.

Direktorka Kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević rekla je za RTS da se u Kovid bolnici u Batajnici podaci razlikuju u odnosu na druge bolnice i da je trenutno hospitalizovano 516 bolesnika.

– Za samo pet dana hospitalizovano je 323. Mnogo bolesnika je hospitalizovano juče – 79. Imamo pacijente kao u momentu otvaranja Kovid bolnice u decembru 2020. godine – istakla je Adžić Vukičević.

Prema njenim rečima, raduje je da nema povećanja pacijenata na odeljenjima intenzivne nege trenutno je na odeljenjima intenzivne nege 54 pacijenta, 38 je intubirano.

Brnabić najavila neslavan rekord: Broj zaraženih će biti katastrofalan

Izvor: Blic

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link