Magazin Srbija

Ne bi se Srbin zvao kad i Krizni štab ne bi zajebao! (FOTO)

Tokom ove pandemije i raznih mera koje su bile na snazi, svedočili smo raznim metodama kojima se naš narod dovijao da zaobiđe sve epidemiološke zabrane.

Aktuelan je primer prodavaca cipela iz Čačka i Niša koji su u svoje lokale, između ostalog, stavili i slatkiše i učinili da svi na društvenim mrežama složno prokomentarišu „živeće ovaj narod“.

Prošle nedelje, odlukom Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa i Vlade Srbije odlučeno je da u zemlji neće raditi praktično ništa osim prodavnica prehrambenih proizvoda, apoteka i pumpi.

Što dalje implicira da ni prodavnice obuće ne bi trebalo da rade, prenosi Blic.

Međutim, neki dućani su se dosetili pa su u jedan raf umesto cipela naređali kutije keksa, čipsa i sličnih grickalica i nastavili nesmetano da rade jer, zaboga, imaju prehrambene proizvode!

Zakonski je ovo moguće ukoliko promenite šifru u Agenciji za privredne registre (APR), odnosno registrujete se kao npr. prodavnica mešovite robe, a onda i kao prodavnica koja drži prehrambene proizvode zadovoljite određene sanitarne standarde.

Pitanje je koliko je u ovom slučaju zakonski deo ispoštovan, jer deo o „ponašajmo se odgovorno tokom pandemije“ svakako nije.

Peticija da se Krizni štab stavi u trogodišnji karantin: Kad se pomešaju realnost i satira

Tamara Gočmanac

Mnogo glasno šapuće. Ego-tripuje, nasmeje, rasplače. Voli kišu i sneg. I životinje. Redovno je ispuštali na glavu kad je bila mala, pa je, zahvaljujući tome, postala mnogo lepa, pametna i bloger.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

123 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap