Koronavirus Magazin

Srbi iz Pariza premešteni u Vojnu gimnaziju

Putnici koji su u ponedeljak uveče doputovali u Srbiju iz Pariza i koji su bili odvedeni u izbeglički kamp kod Subotice u karantin, u kom su, kako su opisali, bili nehumani uslovi, prebačeni su u utorak oko 17 časova u Vojnu gimnaziju u Beogradu.

Prema rečima epidemiološkinje Daniele Plahčinske u Vojnu gimnaziju ulazili su u manjim grupama, a na samom ulazu lekari su im, kako za N1 objašnjava, merili temperaturu i delili im zaštitne maske i rukavice.

Plahčinska kaže da se sada nalaze u pravom karantinu, budući da su raspoređeni po sobama tako da je svako sam u sobi, uz izuzetak kada se radi o bračnim parovima.

Ona navodi da su uslovi u Vojnoj gimnaziji zadovoljavajući, da im je zabranjeno da izlaze iz svojih soba, osim odlaska u kupatilo, koje je, kaže Plahčinska, zajedničko, ali ispunjava sve higijenske uslove i da imaju toplu vodu.

Ljudima koji su sada smešteni u Vojnu gimnaziju podeljeni su peškiri i posteljina, paketi sa hranom, a jutros i doručak. Upitani su i da li im je potrebno da im se dostavi nešto iz apoteka od lekova ili prodavnica.

Plahčinska navodi da tokom kontrolisanja telesne temperature na ulasku u smeštaj niko od putnika nije imao povišenu temperaturu, a da su noćas oko ponoći lekari od svih ljudi smeštenih u Vojnu bolnicu uzeli bris, te da se čekaju nalazi.

Ona navodi da su tokom boravka u Subotici i pregovora da ih puste iz kampa bili izloženi hladnom vremenu, stoga i potencijanoj prehladi, ali da se za sada, prema njenim saznanjima, svi osećaju dobro.

Evakuisani putnici iz Pariza sukobili se sa vojskom i policijom (VIDEO)

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

43 Shares
Share via
Copy link