Magazin

Evakuisani putnici iz Pariza sukobili se sa vojskom i policijom (VIDEO)

<img src="https://i.ytimg.com/vi/q2m-EAySIrI „Shvatamo da smo rizična grupa, pristajemo na samoizolaciju, ali virus se pobeđuje jakim imunitetom, mi smo svi iscrpljeni, dali su nam hleb i paštetu da jedemo. Oni nas žrtvuju ovde, ako je samo jedan od nas zaražen virusom, imamo svi“, kaže Karaklić. Ostatak putnika sa ovog leta je u hotelu „Slodes“ u Rakovici. Oni sa kojima su razgovarali novinari KRIK-a kažu da su u četvorokrevetnim sobama i da su uslovi pristojni, ali da im niko nije rekao do kada će tu ostati. Niko od putnika sa kojima su novinari KRIK-a pričali ne zna zbog čega su jedni završili u Beogradu, a drugi u Subotici. Iz Ministarstva odbrane kažu za KRIK da sve odluke donosi krizni štab i da nemaju informacije ko je odlučio da putnike iz Pariza smesti u vojni objekat. Iz Ministarstva zdravlja poručili su novinarima da pitanja pošalju mejlom. Putnici koji su se vratili iz Dohe, deluje, imali su više sreće. Oni su u Beograd stigli svega nekoliko sati pre putnika iz Pariza i svi su autobusima prevezeni do svojih kuća gde su stavljeni u izolaciju. Građani koji nisu iz Beograda, čekali su do prestanka policijskog časa, još nekih osam sati po sletanju, a potom su odvedeni na adrese prebivališta.

Srpski državljani koji su sinoć evakuisani iz Pariza, njih 140, podeljeni su u dve grupe. Pedeset ljudi smešteno je hotel u Rakovici, dok je njih 90 prevezeno u Suboticu. Kako sami pričaju, na aerodromu nisu prošli kroz lekarske preglede.

„Nas je sinoć na aerodromu sačekala policija, rečeno nam je da idemo i kući. Dali su nam papir koji smo potpisali gde piše karantin 28 dana. Stavili su nas u autobus i dovezli u centar za izbeglice na samoj granici pored Subotice. Rekli su nam da ćemo tu sačekati istek policijskog časa, da će nam uraditi pregled i posle odvesti kućama, međutim, tu su nam saopštili da ovde ostajemo neodređeno“, kaže za KRIK Branko Karaklić iz Bajine Bašte.

„Nas je u spavaonicama 40, nemamo tuš, nemamo gde ruke da operemo, na dušecima su tragovi krvi. Nisu nam dali sredstva za dezinfekciju, maske, niti rukavice.”

Kaže da su svi putnici u jednom trenutku sa koferima izašli napolje, polomili kapiju i da je zamalo došlo do tuče između njih i pripadnika policije i vojske.

„Shvatamo da smo rizična grupa, pristajemo na samoizolaciju, ali virus se pobeđuje jakim imunitetom, mi smo svi iscrpljeni, dali su nam hleb i paštetu da jedemo. Oni nas žrtvuju ovde, ako je samo jedan od nas zaražen virusom, imamo svi“, kaže Karaklić.

Ostatak putnika sa ovog leta je u hotelu „Slodes“ u Rakovici. Oni sa kojima su razgovarali novinari KRIK-a kažu da su u četvorokrevetnim sobama i da su uslovi pristojni, ali da im niko nije rekao do kada će tu ostati.

Niko od putnika sa kojima su novinari KRIK-a pričali ne zna zbog čega su jedni završili u Beogradu, a drugi u Subotici.

Iz Ministarstva odbrane kažu za KRIK da sve odluke donosi krizni štab i da nemaju informacije ko je odlučio da putnike iz Pariza smesti u vojni objekat. Iz Ministarstva zdravlja poručili su novinarima da pitanja pošalju mejlom.

Putnici koji su se vratili iz Dohe, deluje, imali su više sreće.

Oni su u Beograd stigli svega nekoliko sati pre putnika iz Pariza i svi su autobusima prevezeni do svojih kuća gde su stavljeni u izolaciju. Građani koji nisu iz Beograda, čekali su do prestanka policijskog časa, još nekih osam sati po sletanju, a potom su odvedeni na adrese prebivališta.

Svetska zdravstvena organizacije: Karantinom ne možemo pobediti koronavirus

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Svi putnici su juče premešteni na novu lokaciju, objekat pri vojsci Srbije i sada je sve ok.

OGLAS

221 Shares
221 Shares
Share via
Copy link