Magazin

Daleko vam lepa kuća: Zašto me Crna Gora više nikada neće videti?

crna-gora

Crnogorski premijer Duško Marković izjavio je juče da Crna Gora od 1. juna otvara granice sa državama u kojima je najviše 25 obolelih na 100.000 stanovnika, odnosno sa Hrvatskom, Slovenijom, Austrijom, Nemačkom, Poljskom, Češkom, Mađarskom, Albanijom i Grčkom.

– Granice ćemo otvarati prema zemljama koje imaju sličan epidemiološki status. Nećemo tražiti posebna testiranja, svi će dobiti jasna uputstva šta ih očekuje u zemlji i koje propise moraju poštovati – rekao je premijer Crne Gore.

Iako je Republika Srbija donela odluku da od 1. juna otvori granicu sa nekoliko susednih država, među kojima je i Crna Gora, građani Srbije ipak neće moći da putuju u tu zemlju bez testiranja i izolacije, piše Blic.

Na ovu odluku reagovala je premijerka Srbije Ana Brnabić, izjavivši da “Srbija neće zatvarati granice za crnogorske građane, kao što je to uradila Podgorica za građane Srbije, ali će biti zatvorena za crnogorske mafijaše i kriminalne klanove”.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da “to pokazuje njihov odnos prema Srbiji. Ako građani Srbije mogu slobodno u Mađarsku, Grčku, Bugarsku, zašto ne bi mogli i u Crnu Goru? Zaista smešno i pokazuje do kog je nivoa došla državna politika Crne Gore. Oni povlače poteze koji su na sopstvenu štetu i koji su porazni za njihove građane”.

Izjava premijera Crne Gore izazvala je i buru nezadovoljstva građana Srbije na Tviteru.

Ovo su samo neki od komentara: “A šta je sa Srbijom” – “Mi smo nepoželjni”.

“Ako nas iz Srbije ne pustite na more u CG, mi ćemo do Grčke ili Hrvatske, pa kako vam volja…”

“Daleko vam lepa kuća, nikad više u Crnoj Gori”.

I tako dalje, i tako dalje…

tviter-2

tviter-1

Nastavnica u Podgorici dobila otkaz jer je đacima objašnjavala zašto treba da idu na litije

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

113 Shares
113 Shares
Share via
Copy link