Magazin

Nastavnica u Podgorici dobila otkaz jer je đacima objašnjavala zašto treba da idu na litije

Crnogorsko Ministarstvo prosvete saopštilo je da je nastavnica fizičkog vaspitanja u podgoričkoj osnovnoj školi pre tri meseca dobila otkaz jer je na času đake, između ostalog, učila da crnogorska nacija ne postoji i objašnjavala im zašto treba da idu na litije koje je organizovala Srpska pravoslavna crkva, prenosi N1.

– Tačno je da je došlo do zapanjujuće zloupotrebe maloletne dece u političke svrhe od jedne neodgovorne nastavnice. Zato smo sve vreme bili podrška upravi u nameri da iskoristi sva zakonska ovlašćenja kojima raspolaže i najrigoroznije sankcioniše takvo ponašanje, jer nam je zajednička dužnost da školu učinimo bezbednim, a ne mestom brutalne indoktrinacije -navodi se u odgovoru Ministarstva prosvete na pitanja Dnevnih novina.

Direktor Osnovne škole Sutjeska Vesko Gagović rekao je Dnevnim novinama da je škola procesuirala slučaj u skladu sa zakonom.

– Tačna je informacija da je došlo do ozbiljnih prekoračenja ovlašćenja i zloupotrebe položaja jedne nastavnice. U interesu je škole, odnosno dece da se takve stvari ne dešavaju, ali i da se ovaj slučaj ne politizuje. Ovo su vrlo ozbiljne situacije, te je škola procesuirala slučaj u skladu sa zakonom, a svoj posao ćemo nastaviti da radimo nepristrasno i profesionalno – kazao je Gagović.

Dnevne novine navode da je nastavnica na času fizičkog deci objašnjavala zašto narod učestvuje na litijama koje organizuje Srska pravoslavna crkva

– U istoriji su se zvali Srbi, ovo su bili Srbi iz Srbije, a ovo Srbi iz Crne Gore. E sad pošto se Crna Gora odvojila kao ravnopravna država, niko ne voli da mu se ljudi po nacionalnosti zovu Srbi nego Crnogorci, iako nacionalnost kao Crnogorska ne postoji – prenose Dnevne novine reči nastavnice.

Dnevne novine su objavile sve što je nastavnica govorila na času i tvrde da imaju dokaze za to.

Pamtimo ga kao poznatog glumca, danas kao iguman predvodi litije u Crnoj Gori

Čitajte Luftiku na Google vestima

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Ove SOVINISTICKE svinje sve zloupotrebljavaju cak i decu uvlace u njihove planove.To je nedopustivo ne samo za tu nastavnicu nego za bilo koga.

26 Shares
Share via
Copy link