Izbori 2020

Ako je ovo novi spot SPS-a, onda nam vratite onaj Vučićev sa devojčicom

Branko Ružić , drugi čovek Socijalističke partije Srbije, objavio je na svom tviter profilu spot u kom se veliča idelopoklonstvo, a narod se, pa blago rečeno, poredi za zombijima.

Ne bi bilo sumnje da je reč o novom predizbornom spotu, da je on, pa kako da kažemo… Normalan i prihvatljiviji. Ali ovolika bizarnost dovodi u sumnju pretpostavku da je zaista reč o spotu napravljenom za predizbornu kampanju SPS-a.

Možda je neka fora. Mnogo loša.

Video u kom se veliča vođa (pogađate Ivica Dačić) prikazuje grupu bezličnih ljudi, koji se poput zombija, hipnotisani kreću ka fotografiji “idola” na osvetljenoj bini.

Dramatiku videa pojačava poznata numera Đorđa Balaševića “Računajte na nas”.

Možda je stvarno loša fora, zamišljena kao nekakav “genijalni” marketinški trik.

Možda je to bio slučaj i sa Vučićevim spotom u kom se igra vozićima sa maloletnom devojčicom.

Mi, obični smrtnici, ne razumemo mastermajndove marketinga, skupo plaćene za potrebe kampanje.

Ali ako je ovo stvarno zvaničan spot, onda je krajnje vreme da svi zajedno stavimo prst na čelo i zapitamo se zašto nas vlast percipira i predstavlja kao hipnotisane zombije. Ili se bar, dobro zabavlja takvom pomisli.

A da, biće zanimljivo i saoštenje Balaševićeve ćerke, jer nismo baš sigurni da im je čuveni novosadski kantautor  velikodušno dopustio da koriste njegovo delo. U ovakve svrhe i na ovakav način.

Uskoro više informacija…

POKS se porađa 21. juna? Pred nama su najbesmisleniji izborni slogani ikada

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

959 Shares
959 Shares
Share via
Copy link